Bæredygtig indretning til Linnéuniversitetet

Det nye Linnéuniversitet i Kalmar lægger stor vægt på bæredygtighed i både materialevalg og energibesparende løsninger. Og indretningen kommer også til at følge det samme miljøbevidste spor, hvor dele af universitetets eksisterende møbler genbruges.

Et af de største byggeprojekter i Kalmars historie, opførelsen af det nye Linnéuniversitet, er i fuld gang. De nye bygninger ved havnen kommer til at forene hele Linnéuniversitet på et og samme sted i byen, og fungere som et supplement til den campus, der ligger i Växjö. Foruden at samle svenske og internationale studerende, vil universitetsområdet med cafeer og restauranter også blive et mødested for både indbyggere i Kalmar og turister. Området Universitetskajen bygges under ledelse af Skanska, som har stor fokus på bæredygtige materialer og energibesparende løsninger. Også universitets indretning vil blive præget af grønne valg, hvor eksisterende møbler skal genbruges. Input interior, som leverer den største del af indretningen til universitetet, skal håndtere og projektlede processen for genbruget – en trend de har set vokse inden for de seneste år.

– Vi ser en større efterspørgsel fra vores kunder, både inden for private og offentlige virksomheder, efter at genbruge møbler ved omorganisering eller flytning. Der er ingen grund til at smide velfungerende møbler ud, det er et enormt sløseri ud fra såvel et miljømæssigt som et økonomisk perspektiv. Vi er derfor glade for at kunne assistere Linnéuniversitet med deres ambition om at genbruge dele af den eksisterende indretning til det nye Universitetskajen, siger Daniel Vidlund, filialchef hos Input interior i Kalmar.

Fra Linnéuniversitetet vil blandt andet den eksisterende opbevaring følge med.

– De møbler, som ikke følger med til de nye lokaler, finder i stedet anvendelse på andre steder, hvor der er et behov. Vi er fortalere for genbrug i det størst mulige omfang, men møbler som er ubrugelige må vi kassere på en miljøvenlig måde, siger Daniel Vidlund.

Møbler med lokale rødder

Linnéuniversitetet investerer desuden i bæredygtig, nyproduceret indretning. Blandt andet vil møbler fra det smålandske Lammhults og det skånske Blå Station kunne ses i de nye bygninger.

– I dag knytter universitet Växjö og Kalmar samen, og når bygningerne står færdige, vil studerende og forskere fra hele verden desuden besøge universitetet. Derfor bliver det sjovt at vise smålandsk møbeltradition og håndværk for dem, afslutter Daniel Vidlund.

Linnéuniversitetets første etape forventes at være klar i løbet af 2018 og indflytningen i de færdige dele sker foreløbigt i løbet af efteråret. Den tredje og sidste etape afsluttes i 2020, hvor hele universitetet vil stå færdigt.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen