Vores historie

Tag med på Input interiors rejse fra Sankt Sigfridsgatan i Gøteborg til kontorer på 40 lokationer i Norden, og leverancer over hele verden.

1987
Z Inredningar

Input interiors historie begynder, da Sune Lundqvist starter sin egen virksomhed på Sankt Sigfridsgatan i Gøteborg, dengang under navnet Z-inredningar. Drømmen var en uafhængig indretningsvirksomhed som arbejdede med godt design.

1990
Z Inredningar

Harald Carlsson Möbel AB i Svenljunga bliver Sune Lundqvists første erhvervelse. Virksomheden var den første i Sverige med egen aftale med landstinget om møbler.

1994
Z Inredningar

I Gøteborg fik Z-inredningar mulighed for at erhverve den tidligere konkurrerende virksomhed Jan Ling Inredningar og styrkede sit tilbud yderligere.

1996
Z Inredningar

Muligheden for en etablering i Småland i kombination med udvidede kompetencer inden for skoler og uddannelse samt pleje og omsorg førte til erhvervelsen af Indredningshuset i Bodafors.

1997
Z Inredningar

Kontorsmiljö i Borås erhverves. Sammen med forretningen i Harald Carlsson Möbel AB skabtes gode synergier i Sjuhäradsbygden.

1998
Z Inredningar

Koordinera Inredningar i Jönköping erhverves og bidrager med store kompetencer inden for indretning til det private erhvervsliv.

1998
Z Inredningar

KC Inredningar, som senere skulle blive en del af Input interior, lancerer forårsmessen (Vårmässan) i Malmø. Godt 20 år senere er Vårmässan den mest velbesøgte design-event i det sydlige Sverige.

1998
Z Inredningar

Älvsborgs amt går sammen med Skaraborg og Gøteborg og danner Västra Götalandsregionen. For at kunne håndtere en tredobling af det geografiske område, erhverves Offentlig Miljö i Tibro.

2000
Z Inredningar

Navnet og varemærket Input interior lanceres og rejsen mod en fælles profil starter.

2001
Z Inredningar

For at styrke positionerne i Gøteborg-regionen erhverves det velrenommerede Roy Simonsson Inredningar AB.

2002
Z Inredningar

Miljöinredningar i Halmstad, som arbejdede med indretning til den offentlige sektor, erhverves.

2002
Z Inredningar

En øget bevægelighed blandt store kunder gav mulighed for at øge ekspansionstakten. Dermed gjorde Input interior sit indtog i Stockholm i forbindelse med erhvervelsen af JA Inredningar.

2002
Z Inredningar

Informa i Kinna erhverves og bidrager med kompetencer og erfaring inden for hoteller og restauranter.

2004
Z Inredningar

Da KC Inredningar Sverige erhverves, udvides rækkevidden til også at indbefatte Malmø, Växjö, Kristianstad og Stockholm.

2005
Z Inredningar

Input interiors første inspirationsmagasin lanceres.

2005
Z Inredningar

Da indretningsvirksomheden hos Koneo i Kalmar erhverves, får Input interior sin første repræsentant på østkysten.

2006
Z Inredningar

Stockholmskontoret flytter til Sveavägen 145 og kontoret bliver en endnu mere vigtig aktør i Mälardalen.

2006
Z Inredningar

For at styrke nærværet i egnene mellem Småland og Stockholm, erhverves Mixa Indredningar i Linköping og Norrköping.

2007
Z Inredningar

En ny rammeaftale med Örebro Läns Landsting gav mulighed for avancement i Närke. Input interiors første nyetablering siden starten i 1987.

2008
Z Inredningar

Funkab i Helsingborg erhverves og bliver et velkomment bidrag mellem Malmø og Halmstad.

2008
Z Inredningar

For en fortsat udvikling i Stockholm erhverves Innemiljö inreder AB. En virksomhed med gode relationer inden for erhvervslivet og blandt arkitektkontorerne.

2009
Z Inredningar

Conforma Inredning i Luleå erhverves og sætter dermed Input interiors nordligste kontor på kortet.

2010
Z Inredningar

På Sveavägen 145 arrangeres en installation med Jonas Bohlin. Flere udstillinger er gennemført i Stockholm gennem årene, blandt andet med Ronan og Erwan Bouroullec, Alfredo Häberli, Gunilla Allard og Mats Theselius.

2011
Z Inredningar

Input interior indgår en unik rammeaftale med Kammarkollegiet og bliver dermed den første indretningsvirksomhed, som skriver under på en aftale med den svenske stat.

2011
Z Inredningar

Kontoret i Örebro vokser i forbindelse med en ny rammeaftale for Värmlands Läns Landsting og Karlstad Kommune. For at imødegå kundernes efterspørgsel åbnes et kontor i Karlstad.

2011
Z Inredningar

I løbet af året passeres den magiske grænse, da omsætningen når over 1 milliard svenske kroner.

2014
Z Inredningar

Indretningsstudiet Incentro erhverves og Input interiors lokale sælger for Karlstad får nye kolleger og lokaler i Karlstad.

2014
Z Inredningar

Uppsala får forstærkning da Erlandssons interior erhverves, og den ekspansive fremrykning i byen får yderligere bærekraft.

2014
Z Inredningar

Input interiors interne uddannelsesprogram, Input Academy, lanceres. Uddannelserne tilbyder kundskaber inden for relevante områder, som hjælper vores medarbejdere med at behandle vores kunder spørgsmål og udfordringer på den bedst mulige måde.

2015
Z Inredningar

I januar lancerer Input interior Greenified for at inspirere til et mere ansvarligt, bevidst og cirkulært ejerskab af møbler og indretning.

2015
Z Inredningar

I september indvies Input interiors nye showroom i Borås, de gamle lokomotivværksteder anno 1863, efter en omfattende renovering.

2017
Z Inredningar

I januar etablerer Input interior for første gang virksomhed uden for Sveriges grænser, da Stålbox i Helsinki erhverves. Dermed drives der virksomhed på 22 lokationer i Norden.

2017
Z Inredningar

Input interior fejrer 30-års jubilæum og ser frem mod nye udfordringer.

2018
Z Inredningar

Et nyt kapitel skrives, da EFG European Furniture Group erhverves. Dermed tager Input interior skridtet ind i det øvrige af Norden, da virksomheden nu også omfatter Norge og Danmark.

2019
Z Inredningar

Gennem erhvervelsen af Erla Inredningar etableres virksomhed i Borlänge og Input interior får kontor i den centrale del af Dalarna.

2020
Z Inredningar

I januar indvies Input interiors nye centrale showroom i Helsinki Design District.

2020
Z Inredningar

I februar forstærkes Input interiors virksomhed i Norge, da den uvildige indretnings virksomhed Rom for Flere erhverves.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

  Tak for din henvendelse

  Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

  Til formularen
  Ups

  Der opstod en fejl, prøv igen.

  Til formularen