Input interior og Trygg-Hansa i stort genbrugssamarbejde

I flere nybyggerier i Malmø er der fokus på genbrugt interiør. Genbrug blev udgangspunkt for hele indretningskonceptet i E.ONs nordiske hovedkontor, og da Malmö Nya Domstol stod klar, var den møbleret med 2.500 brugte produkter. Nu har Trygg-Hansa modtaget den sidste leverance af nyrenoverede møbler til sit kontor i Hyllie.

Omkring ti ton CO2-udslip. Det har Trygg-Hansa ifølge den skønsmæssige værdi sparet miljøet for ved at genbruge store dele af interiøret i stedet for at købe nyt. Flytningen til bydelen Hyllie i Malmø er en sammenlægning af fire kontorer med 1.200 medarbejdere.

Alt fra bordstel og konferencestole til akustikskærme og opbevaringsløsninger er genbrugt. Store dele af interiøret er også blevet istandsat, lakeret og ombetrukket.

Ifølge Trygg-Hansa er det et udtryk for ansvar at vælge genbrug frem for nyproduceret interiør, og der er tungtvejende fordele.

– Trygg-Hansa er en virksomhed, som skal være på forkant, og det er vigtigt for os at tage bevidste og bæredygtige valg. Det handler om at tage ansvar, og det har haft høj prioritet hos os i planlægningen og indretningen af vores nye kontor. Vi er meget tilfredse med det endelige resultat, og projektet har fået meget positiv feedback fra medarbejderne, siger Helena Åkerman, Facility Manager hos Trygg-Hansa.

– Men kan gøre meget for at friske sine eksisterende møbler op. I dette projekt sørgede vi for at ændre farver, så alle produkter passede ind i det nye indretningskoncept, fortæller Olle Källström fra Input interior, som har været totalleverandør af interiør og tilhørende services.

Alle møbler har indgået i processen for at minimere CO2-udslippet, og dele af interiøret, som ikke skulle bruges på det nye kontor, er genbrugt på Trygg-Hansas kontor i Stockholm og Umeå. Over 300 produkter har også fundet nye ejere gennem Greenified og fået nyt liv andre steder i Norden.

– Greenified har været et stort aktiv i projektet og har muliggjort nye, cirkulære møbelstrømme. Det er et smart og anvendeligt værktøj i både store og små projekter, fortsætter Olle Källström.

At Trygg-Hansa, E.ON og Malmö Nya Domstol vælger at genbruge interiør i stort omfang skyldes netop, at der er mulighed for det, mener Input interior. Indretningsvirksomheden har i de seneste år oplevet en stor holdningsændring og fremhæver Region Skåne som en vigtig aktør.

– Region Skåne var nogle af de første, der stillede høje krav til bæredygtighed i deres indkøb og viste vejen. Både hvad angår fossilfri leverancer og mere bæredygtige produkter. Nu strammes kravene i hele landet, og vi ser en stadigt stigende interesse for genbrugte og istandsatte møbler, afslutter Olle Källström.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen