Svenske myndigheder køber genbrugsindretning for millioner

I et år har svenske myndigheder haft mulighed for at købe genbrugsmøbler og cirkulære ydelser via rammeaftalen "Cirkulära möbelflöden". Forsvaret, Uppsala universitet og Statens ejendomsstyrelse er nogle af de myndigheder, som har benyttet muligheden.

Det seneste år har svenske myndigheder for første gang haft mulighed for at indkøbe genbrugte møbler og renovere produkter under en landsdækkende aftale. Kammarkollegiet har netop fremlagt en oversigt over, hvor store beløb myndighederne har brugt inden for rammeaftalen.

Der er anvendt godt ni millioner SEK på genbrug og renovering med en top på næsten fem millioner i tredje kvartal.

Salgsstatistikken viser, at myndighederne primært henvender sig til Input interior med den cirkulære e-handelsplatform Greenified som værktøj. Allerede da aftalen blev underskrevet sidste år, fremhævede Marcus Berntson, Head of KAM hos Input interior, betydningen af denne type aftale for at øge anvendelsen af genbrug.

– En klar aftale under ordnede former er afgørende for, at kunder føler sig trygge, når de køber og lejer genbrugte produkter. Nu vil flere virksomheder forhåbentlig opdage, hvor nemt det er at benytte Greenified, og hvilke fordele der er ved bæredygtige og cirkulære møbelservices.

Indførelsen af indkøb af cirkulære møbelservices er et resultat af det øgede engagement i bæredygtige løsninger, og årets tal understreger udviklingen.

– Møbler har en længere levetid, end mange tror, og mange myndigheder har indset, at alt ikke behøver at være nyt. Mange af de genbrugte møbler, vi leverer, opleves som helt nye. Vi ser positivt på udviklingen og håber, at flere i fremtiden tør tage det første skridt. De fleste forstår hurtigt, hvor nemt og godt det fungerer med brugte møbler, afslutter Patrik Clavenstam, bæredygtighedsansvarlig hos Input interior.

 

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen