Aurum

Åbne rum, naturlige materialer og elementer af guld optræder i alle dele af bygningen.
Foredragssale og mødelokaler er opkaldt efter kemiske grundstoffer og videnskabsmænd.

På en af Åbos syv bakker finder man universitetsbygningen Aurum med et guldrandet interiør og innovative bæredygtighedsløsninger.

Højt oppe på Universitetsbakken har det nye fakultet for naturvidenskab og teknik ved Åbo Akademi samt Instituttet for kemi ved Åbo universitet taget form. Et historisk område, som huser byens domkirke, observatorium og katedralskole med aner tilbage fra 1200-tallet.

Det nye hus er med sine topmoderne laboratorier integreret i bystrukturen med en facade i samme materiale som de omgivende universitetsbygninger tegnet af Aarne Ervin i 1950’erne.

I stueetagen mødes besøgende af en varmebehandlet, hvælvet fyrretræsvæg, som fører ind til bygningens atrium og præsenterer det første møde mellem træ og guld. Lobbyen er som store dele af de åbne arealer i bygningen dekoreret med træribber, samtidig med at informationsskilte, dørhåndtag og stoleben gentager forskellige nuancer af guld.

Navnet Aurum, som blev besluttet efter en offentlig navnekonkurrence, stammer fra det latinske ord for guld og henviser til bygningens videnskabelige profil. Med samme baggrund er forelæsningssale opkaldt efter grundstoffer og fremstående personer inden for videnskaben.

Fleksible møbelløsninger

Universitetets medarbejdere har været inddraget i planlægningen af arbejds- og studiemiljøer, restauranten, caféen og fællesområderne, som muliggør spontane møder. Store dele af indretningen er forsynet med hjul for at gøre det muligt at flytte dem mellem rum og enheder.

– Alle områderne er planlagt til moderne og fleksibel brug. Vi har implementeret aktivitetsbaserede arbejdsområder, som er specielt udviklet til både samarbejde og afskærmet arbejde, fortæller indretningsarkitekt Piia Viitanen fra ARCO/Aihio Architects, som står bag den interiørmæssige indretning.

Bæredygtighed i alle led

Miljøtilpassede løsninger har været et gennemgående tema i udformningen af universitetsbygningen. Med belysning, som tilpasser sig sollyset, og geotermisk energi i bygningens varme- og kølesystem, minimeres energiforbruget.

Til indretningen har langsigtede og bæredygtige materialevalg været afgørende i arbejdet med at reducere klimapåvirkningen. Input interior, som havde ansvaret for levering og montering af indretningen af loungeområder, konferencerum, caféen og restauranten, sørgede for, at miljøkravene til møbelvalg blev opfyldt. Det samlede bæredygtighedsarbejde gav den højeste bedømmelse nogensinde fra miljøcertificeringssystemet BREEAM i Finland.

– Det var noget helt særligt at være med i dette projekt med stort fokus på bæredygtighed, som også er hædret med BREEAMs kvalitetsmærkning, afslutter projektleder Jouni Kyllönen fra Input interior i Åbo.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

    Tak for din henvendelse

    Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

    Til formularen
    Ups

    Der opstod en fejl, prøv igen.

    Til formularen