Turku Energi

I konferencelokalerne er væggene dekoreret med fotos fra forskellige steder i byen, som skal afspejle sol-, vind- og vandkraft.

Kan videnskab og teknik bruges til mere end forskning og udvikling? På Åbo Energis hovedkontor er sol, vind og vand ikke kun varme- og energikilder. Det har også inspireret indretningen.

Turku Energi arbejder for, at byen i fremtiden bliver 100% klimaneutral. En vision, som gennemsyrer hele virksomheden – fra udvikling af grønne energikilder til indretning på det nye hovedkontor. Når medarbejderne, som til daglig arbejder med videnskab, teknik og miljø, træder ind på arbejdspladsen i Turkus videnskabspark, bliver de mødt af de samme elementer, som ligger til grund for deres arbejde.

– Energi fra sol-, vind- og vandkraft anvendes til den nye bygning, og det afspejles i forskellige farvetemaer i indretningen og kunsten på væggene. Farverne inspirerer samtidig til nye arbejdsmetoder, fortæller ansvarlig indretningsarkitekt Nunnu Kotilainen fra Workspace.

Der er ingen genveje til at blive en klimaneutral by, og energibesparende løsninger er blevet et symbol for virksomhedens arbejde. En sensor styrer temperatur, ventilation og lys for at reducere elforbruget, samtidig med at solpaneler på taget producerer el til driften. Også indretningen kendetegnes af langsigtede og bæredygtige valg, som skal minimere brug-og-smid-væk-kulturen.

– Turku Energis lokaler er indrettet med interiør, som vi ved har høj kvalitet. Bæredygtighed er et tilbagevendende tema i huset, og møbler med lang levetid er en vigtig faktor for at minimere virksomhedens miljøpåvirkning, siger Jouni Kyllönen fra Input interior og fortsætter:

– Vi har leveret og monteret interiør fra producenter som Lepo, Poiat, Blå Station, +Halle og Vitra. Det er produkter, som vil blive brugt i årtier, og som kan renoveres for at forlænge levetiden. Det betyder, at vi kan minimere miljøpåvirkningen yderligere.

De omhyggeligt planlagte satsninger på miljøvenlige løsninger har givet virksomheden den internationale miljøcertificering LEED Platinum. Det samme grundige forarbejde ligger til grund for Turku Energis arbejdspladskoncept, som Workspace har udviklet i tæt dialog med medarbejderne og Input interior. Her skal et mix af traditionelle mødelokaler, åbne landskaber, workshopområder og fokusrum give medarbejderne større frihed.

– Som en stor arbejdsgiver i Turku er det vigtigt ikke at begrænse sig, men at kunne tilbyde muligheder. Her er arbejdsområder, som tiltaler alle, og det er vigtigt for at kunne tiltrække kompetencer. I fremtiden vil det gavne både virksomheden og byen i processen med at omstille til grøn energi, afslutter Jouni Kyllönen.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen