Coworking-koncept etableres i Stockholm

Med coworking-konceptet UMA Workspace vil Technopolis skabe attraktive og moderne kontorområder til såvel store som små virksomheder. Konceptet findes allerede på 13 steder rundt omkring i Norden og Baltikum. UMA Kungsbron bliver virksomhedens første satsning i Sverige og Stockholm, hvor efterspørgslen efter kontorlokaler er høj.

De seneste års mangel på kontorlokaler i større byer har resulteret i en kamp mellem virksomheder om at sikre de lokaler der findes med en central beliggenhed, og oftest til en høj pris.

– Der er ikke tilstrækkeligt med plads i centrum af Stockholm, hvilket har skabt en stor efterspørgsel efter moderne og fleksible kontorlandskaber. At vi nu etablerer UMA Kungsbron med en suveræn beliggenhed er et skridt i den rigtige retning for at imødegå den efterspørgsel, fortæller Niko Pulli, director of Services hos Technopolis.

Technopolis er et finsk, børsnoteret selskab, der driver virksomhedsparker i Norden og Baltikum. Aktiviteterne omfatter coworking-konceptet UMA Workspace; fleksible og moderne kontorlokaler med en attraktiv beliggenhed. Ud over nu i Sverige, findes konceptet også i Finland og Norge samt Rusland, Estland og Litauen. For nyligt gik selskabet ind på det danske marked og indgik en lejeaftale vedrørende en ejendom i København, på en tværgade til det populære butiksstrøg Strøget.

Indretning i skandinavisk stil

Med etableringen i Stockholm satser Technopolis på at kunne tilbyde friske og lettilgængelige lokaler midt i city til flere kunder. Når UMA Kungsbron ved Klara Strand åbner i maj vil et kontorområde på 2.350 kvadratmeter stå klar med forskellige typer af aktivitetsbaserede arbejdsstationer, separate kontorlokaler og 7 konferencerum. Kontorets interiør er tegnet af Gullstén-Inkinen og indretningen, som præges af skandinavisk design af blandt andet finske Marimekko og Artek, er leveret af Input interior. Lokalernes centrale beliggenhed er ideel for virksomheder med hovedkontor i forstæderne, som gerne vil kunne afholde kundemøder eller præsentationer nær byens centrum.

– Vi ser UMA Workspace som den ultimative forlængelse af ens eget kontor, siger Mille Milehem, COO hos Input interior, som har leveret indretningen til UMA Kungsbron. Vi mener at digitaliseringen nu er nået så langt at lokaler ikke er en forudsætning eller en begrænsning. Vi tænker også selv i de baner på den måde at vi tilbyder andre aktører, såsom arkitekter og indretningskonsulenter, at anvende vores lokaler og udstillinger, når de har behov for det. Til gengæld ser vi på mulighederne for at anvende vores lokaler på en anden måde, eksempelvis ved at krympe vores egne arbejdspladser og tilbyde dem på en anden måde, hvor coworking kan være et af flere alternativer, fortsætter Mille Milehem.

Fleksibilitet i fokus

Fleksibilitet er nøgleordet for Technopolis’ coworking-koncept, hvor medlemmer som rejser meget, kan anvende alle UMA Workspaces i forskellige byer. For dem, der har brug for kontorplads i løbet af dagen eller bare til nogle timers arbejde, fungerer det ved hjælp af en løsning med dagspas.

– Vores coworking space i Stockholm vil få den samme profil som det i Helsinki. Vi har flere kunder, der ofte er på farten, og mange af dem vil komme til at bruge det nye UMA Kungsbron når de er på forretningsrejser i Stockholm, eftersom det ligger blot et stenkast fra stationen og ekspreslinjen til Arlanda. Andre lejegæster, såsom etablerede virksomheder og også virksomheder i vækst, har fordele i form af muligheden for at netværke og knytte værdifulde kontakter i det fællesskab som UMA Workspace tilbyder, fortsætter Niko Pulli.

Flere satsninger fremover

Fremover vil Technopolis fortsætte med at satse på at levere kvalitative og smidige coworking-oplevelser til virksomhedsejere rundt omkring i Norden og Baltikum. Selskabet har afsat 30 millioner euro til at bygge et netværk af 20 nye UMA Workspaces for at kunne imødekomme efterspørgslen i de større byer.

– Det nye UMA Kungsbron er et ambitiøst første skridt i Stockholm, men det er kun begyndelsen, lover Niko Pulli.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen