Greenified lanceres i Finland på en ny designfestival

En ny, international designfestival og et prisbelønnet arkitektkontor slår tonen an og skaber rammerne for lanceringen af Greenified i Finland. E-handelsplatformen bliver det nye værktøj til ansvarlig fornyelse og håndtering af indretning i fremtiden.

Greenified er cirkulær e-handel, som via design og genbrug giver virksomheder og organisationer nye muligheder for at tage bæredygtige valg. Da det finske marked for første gang blev præsenteret for Greenified, var dato, sted og udførelse omhyggeligt udvalgt.

– At Greenified lanceres via en installation skabt af prisbelønnede Fyra ved premieren på Design Helsinki tyder på styrke – og en stor efterspørgsel. Det var en perfekt anledning, og det har allerede givet genlyd i Finland, siger Birinder Singh, som er områdechef for Input interior i Helsingfors.

 

 

Festivalen talte næsten 80 udstillere på forskellige arenaer rundt omkring i byen, og i Input interiors showrom var udstillingen gennemsyret af et tydeligt tema.

– Hele branchen skal tage nye skridt mod en bæredygtig udvikling, og hjørnestenene for vores installation var vedvarende materialer og genbrug. Hos Fyra vil vi anvende konkrete værktøjer til at støtte en cirkulær økonomi, og netop det muliggør Greenified. Brug af genbrugte møbler åbner nye muligheder, og det er en ydelse, som designere og arkitekter har efterspurgt, fortæller Niina Sihto, Partner og Senior Designer hos Fyra.

Indretningen på udstillingen kom primært fra Greenifieds e-handel og fra innovative producenter, som præsenterede møbler udviklet af genvundne materialer. Med nye cirkulære løsninger bidrog Fora Form, Gärsnäs, Mater og Stolab til mere viden om og nye idéer til en bæredygtig udvikling.

– For os handler det i første omgang om at fremstille produkter, som holder i flere generationer, både hvad angår kvalitet og design. Fordi Greenified har en så tydelig bæredygtighedsprofil, var det en nem beslutning for os at medvirke og dele vores erfaringer, fortæller Annika Mårtensson, Export Manager på Stolab.

 

 

Miljøtilpassede alternativer er nødvendige for at muliggøre en langsigtet og positiv udvikling i branchen – og Greenifieds lancering i Finland er et skridt i den rigtige retning.

– Vi skal blive bedre til at udnytte det, der allerede findes, uanset om det er eksisterende møbler eller materialer. I mange tilfælde betyder det at tænke lidt videre og ikke nødvendigvis begynde med nye produkter for at opdatere sine miljøer. Vi oplever en stor interesse for genbrug hos arkitekter og kunder i Finland og også hos virksomheder, som arbejder med forskellige former for møbelrenovering. Det er en positiv udvikling og vigtigt, at hele branchen deltager, fortæller Birinder Singh.

Greenifieds projektledere Klara Mannrolin og Patrik Clavenstam, bæredygtighedsansvarlig hos Input interior, præsenterede fremtidens indretningskoncepter.

– Genbrug bliver vigtigere i fremtiden, og der er mange og klare miljømæssige fordele ved at genbruge møbler. Med greenified.fi viser vi nu, hvor nemt det er at købe, leje eller sælge genbrugte produkter, afslutter Klara Mannrolin.

 

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen