Input interior kører fossilfrit til Region Skåne

Input interior reducerer sin miljøbelastning og leverer møbler fossilfrit til Region Skåne. Satsningen ses som et pilotprojekt, der kan udvikles på flere lokationer i Norden.

Som et skridt i Input interiors arbejde med bæredygtighed skal miljøbelastningen som forårsages af virksomhedens transport reduceres. En indsats, der nu gennemføres for at opnå miljømålene, fokuserer på fossilfrie drivmidler.

Via en aftale med Region Skåne har Input interior påtaget sig at anvende 100 procent fossilfrie drivmidler under transport til regionens virksomheder. I Skåne, hvor adgangen til de rette drivmidler findes, kan satsningen gennemføres fuldt ud og ses som et pilotprojekt. Ved en vurdering af satsningen ser Input interior gode muligheder for virksomheden for at reducere udledningen af kuldioxid ved at øge anvendelsen af fossilfrie drivmidler på flere lokationer i Norden.

– Reduktionen af udledning af drivhusgasser bliver mellem 50 til 90 procent i forhold til traditionel, almindelig diesel. Præcis hvor stor reduktionen bliver, beror i et vist omfang på hvilken type af affald og råvarer, som er anvendt ved fremstillingen. Eksempelvis om den er fremstillet af vegetabilske eller animalske fedtstoffer, siger Patrik Clavenstam, ansvarlige for kvalitet og bæredygtighed hos Input interior, og fortsætter:

– Parallelt med overgangen til fossilfrie drivmidler følger vi udviklingen af gas- og eldrevne, lette lastbiler. I øjeblikket består brændstof til køretøjer af naturgas og biogas. Hvor andelen af biogas i produktet udvikles konstant og dermed øger andelen vedvarende hvert år. Udviklingen af både køretøjer og drivmidler går hurtigt og jeg kan se at der findes gode muligheder for reducerede udledninger for hele koncernen fremover.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen