Brogårdaskolan

At skabe muligheder for alle at lære, udtrykker sig blandt andet i stole, der er tilpasset elevernes forskellige sidestillinger.

"Inside out". Det har været nøgleordet under opførelsen af den nye Brogårdskolan i Bjuv, hvor elever og pædagoger hjalp med at designe skoleindretningen helt efter virksomhedens behov.

I Skånske Bjuv så kommunen et behov for at udvikle den gamle Brogårdskolan og samtidig hjælpe udviklingen i kommunen fra et industrielt samfund til et sted hvor mennesker vælger at bo. Man tog en beslutning, om at bygge en helt ny skole i forbindelse med den gamle, og sammen med NCC og Codesign er der bygget en unik skole, hvor alle overflader, selv udendørs, kan bruges til uddannelsesaktiviteter. Målet har været ikke kun at opbygge en skolebygning, men i stedet skabe et sted med “vi”-følelse for børn, pædagoger, lærere og forældre at opholde sig i. Et sted skabt efter virksomhedens behov, men som også tilfører noget til stedet.

Skolen består af et tredelt hus i mursten med dagslysindfald, hvor klasseværelserne har tæt kontakt med den omgivende natur. Alle overflader er designet “Inside out”, med skolens pædagogiske behov som højeste prioritet. Elever og pædagoger er blevet hørt under skolens opbygning og kommet med forslag, der bla. Har betydet begrænset højde på hylder, og skolemiljøet er udformet således, at de voksne har bedre kontrol med børnene.
– Børn er eksperter på hvordan det føles at gå i skole og hvor kompliceret det er, når et håndtag er for højt eller når det er for stift i klasseværelset, siger Linda Gustafsson-Lutener, arkitekt ved Codesign.

De forskellige dele af huset er også designet i henhold til børnenes alder. De mindste børn opholder sig i en hytte, mens de ældre børn har fået en scene. At skabe mulighed for forskellige måder at lære på, ses også på skolemøblerne. Blandt andet har man taget stole ind tilpasset til forskellige siddestillinger og skabt særskilte studiepladser udenfor klasseværelserne. Tanken er at minimere tomme korridorflader, og i stedet gøre plads til små områder og andre afskærmede rum, hvor eleverne kan sætte sig, alene eller i grupper, og arbejde i fred og ro. Input Interior har leveret og monteret alt løs indretning samt specialproduceret til projektet.

Skolen åbnede for nylig for undervisning, men fuldstændig færdig bliver den måske aldrig. En del af behovstilpasningen er at skolemiljøet i fremtiden kan anvendes på en måde som man ikke kan forudse i dag.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

    Tak for din henvendelse

    Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

    Til formularen
    Ups

    Der opstod en fejl, prøv igen.

    Til formularen