Helsingborgs Lasarett

For at imødegå fremtidens krav til moderne og tilgængelig pleje opruster Helsingborgs Lasarett sine lokaler og bygger ud. Resultatet er lyse plejeafdelinger med fokus på en forbedret pleje og fleksibilitet.

De første til at flytte ind i de nyrenoverede lokaler på sygehuset er øjenklinikken, en af de mest virksomme klinikker med cirka 200 behandlingssøgende patienter hver dag. Lokalerne er udformet ud fra både patienternes og personalets behov. Blandt andet er der installeret store glaspartier, der lukker en masse lys ind.
– Øjenklinikken ligger højt oppe i huset og har en fantastisk udsigt, som vi gerne ville bevare. Udsigten og dagslyset, som strømmer ind, gør det meget lettere at orientere sig, siger Anna Hjorth, ordreansvarlig arkitekt hos FOJAB arkitekter.

Farverige løsninger

Planløsningen er også forbedret. Tidligere var der bare et stort ventelokale, som blev anvendt af hele klinikken. Nu er der flere mindre ventelokaler i tilslutning til undersøgelsesrummene, hvilket gør det lettere for både patienter og personale. Materialer og farver er gennemgående lyse, og indretningen har indslag af askfinér. Farvesætningen har også spillet en afgørende rolle for udformningen af øjenklinikken – forskellige farver bliver tydelige kommunikatorer for dem, der søger behandling.

– Vi har haft et gennemgående tankesæt omkring farvesætningen for at lette orienteringen. Mørke døre står i tydelig kontrast til de lyse vægge, så personer med nedsat syn kan skelne dem. Gulvene på alle forbindende gange har fået en mørkere grå farve, og gulvene i undersøgelsesrummene har en lysere farve. Ventelokalerne er også malet i specielle farver. Farven orange signalerer ekspedition og at der findes personale på stedet, som kan svare på spørgsmål og informere, fortæller Anna Hjorth.

Møbler til fremtidige behov

Både lokalerne og indretningen er udformet med den tanke, at de skal kunne ændres over tid og tilpasses til fremtidens plejebehov og måde at arbejde på. Input interior har leveret al indretning ud over sygehussenge til klinikken.

– Vi er vant til at levere behovstilpasset og at kunne imødegå forskellige typer af krav. Separate sektorer inden for pleje og omsorg har ofte specifikke krav som vi skal imødegå, for eksempel at al indretning skal kunne afsprittes og tørres af. I dette projekt var det også tanken, at møblerne skal udgøre en del af en langsigtet holdbar tænkning, og derfor skal kunne flyttes med ved omorganiseringer og passe ind, siger Chriss Vourdouka, sælger og projektleder hos Input interior i Helsingborg.

Det eksisterende sygehus renoveres i etaper samtidigt med at en hel ny bygning vil blive bygget. Det beregnes, at hele ombygningen af Helsingborgs sygehusområde er færdig i 2025.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

    Tak for din henvendelse

    Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

    Til formularen
    Ups

    Der opstod en fejl, prøv igen.

    Til formularen