Närhälsan Kongahälla

Baserne til meget mange arbejdsbænke er blevet genbrugt, genopbygget og suppleret med nye bordplader.

På tredje sal i Kongahälla Center i Kungälv er flere virksomheder samlet for at skabe et lettilgængeligt helsecenter midt i butikscentrets kundestrøg.

I Kongahälla Hälsocenter er Närhälsan med Plejecentral og Genoptræning flyttet sammen med Børneplejecentral, Jordemodercentral og Ungdomsmodtagelse samt Rehabilitering og Sundhed for at udnytte synergieffekter og øge samarbejdet mellem virksomhederne. Med adskilte målgrupper har det været centralt at finde en balance mellem hvilke områder, der kan udnyttes fælles, og hvilke områder der kræver en mere specifik udformning for at opfylde formål og funktion.

– I den nye modtagelse arbejder man aktivitetsbaseret. For Rehabilitering of Sundhed indebærer det at vi sambruger lokaler, som i deres karakter kan udnyttes af flere virksomheder. Vi vil ikke låse rum til en og samme funktion uden at have udarbejdet en base i rummet, hvor du tager aktiviteten med dig. Mange af Plejecentralens lokaler skal også kunne udnyttes af Rehab, forklarer Nilla Berko, indretningsarkitekt hos Abako Arkitekter, som har udarbejdet vision og indretningskoncept for Närhälsan i Kongahälla Center.

Med naturen som tema

Temaet elven binder de forskellige virksomheder sammen. Ved at bringe naturen ind, skabes en ro og harmoni, der bidrager til et værdigt og professionelt indtryk. Jordnære, matte og brændte nuancer går igen i den fælles farvepalet. For at det skal være enkelt at orientere sig skabes der nedslag i temaet, som blandt andet bliver tydelige i modtagelsernes venterum, hvor man trækker væk i forskellige retninger.

– I venterummene virker tilpasningen til målgrupperne mest tydelig. BVC, der først og fremmest henvender sig til børn, har for eksempel et tema om livet under vandet. De udfordrer deres omgivelser på en anden måde end voksne, hvilket gør at de skal udformes derefter. Det gælder om at se omgivelserne fra deres perspektiv. At opmuntre til leg og støtte deres måde at vente på med møbler i forskellige højde og opsætning – så de kan stå, sidde eller måske ligge ned, hvis det passer bedst, siger Nilla Berko.

For at de besøgende kan få et godt førstehåndsindtryk med videre under plejebesøget, er der lagt stor fokus på de offentlige zoner, som personerne først mødes af. Som receptionen i helsecentret og venterummene. I de områder, hvor det fungerer med hensyn til hygiejnekrav, har tekstiler skabt en hyggelig og tryg fornemmelse via fondvægge med tekstiler og beklædte møbler.

Høje miljøkrav og genbrug

Västra Götalandsregionen har som kunder i projektet stillet høje miljøkrav, der blandt andet har resulteret i en stor andel genbrugte møbler. Input interior, der står bag leverance og montering i projektet, har også været med til at håndtere genbruget og leveret de ombeklædte møbler til Närhälsan i Kongahälla.

– Understellet til rigtig mange arbejdsborde er blevet genanvendt, ombygget og suppleret med nye plader. Sofaer, som jeg tidligere har leveret til virksomhederne, er ombygget og har fået lov til at følge med til Kongahälla Hälsocenter, hvilket føles godt. Interessen for genbrug af møbler er øget meget de seneste år, siger Stina Ek, projektleder hos Input interior.

En af udfordringerne i genbrugsprojekter er ifølge Nilla Berko, at det nye og gamle skal harmonere.

– Da vi havde fastsat planlægningen af møbler og var sikre på projektets behov, blev der gennemført en status for at se hvilke møbler der kunne genanvendes direkte, og hvad der skulle udbedres. Ved genbrug handler det om at finde balance og harmoni. Det er lidt lige som at lægge puslespil, at samle møbler i grupper så det ikke føles opdelt, og anvende det som adskiller sig mere mod omgivelserne i afsides rum, og her fandt vi et fint kompromis uden at miste helheden.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

    Tak for din henvendelse

    Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

    Til formularen
    Ups

    Der opstod en fejl, prøv igen.

    Til formularen