Slottsbergsskolan

Man har aktivt valgt at arbejde alders- og kønsneutralt, når det kommer til farve- og produktvalg, med jordfarver som kobber og grønt, blandet med petroleumsfarvet og træsorten ask.
Slottsbergsskolan er en to-parallel skole med klassetrin fra børnehaveklasse til 6. klasse og med plads til 450 elever.

Inkludering og alle ligeværd var nogle af nøgleordene, da den nye Slotbergskolan skulle bygges og indrettes.

Slottsbergsskolan er en to-parallel skole med klassetrin fra børnehaveklasse til 6. klasse og med plads til 450 elever. Da indretningskonceptet, som bygger på pædagogiske og aktiverende læringsmiljøer, blev udviklet, var Input interior med som sparringspartner for kundernes tanker og visioner.

Skolens udformning tilgodeser en demokratisk arbejdsform, hvor eleven betragtes som et nysgerrigt og klogt menneske, der skal udvikle sig ud fra sine egne forudsætninger. Organisationen bygger på aldershomogene grupper, hvor hver årgang har sit dedikerede område. Det centrale torv i midten af skolen danner et samlingssted med forbindelse til alle etager.

I stueetagen findes de praktiske og æstetiske fag, som sammen med Kunstskolan, som har lejet dig ind, danner et kreativt læringsmiljø. Her ligger også kantinen og en idrætshal.

På 1. og 2. etage holder eleverne til i deres dedikerede områder. Eleverne på 3. klassetrin har deres fællesområder på 1. etage. Her er alle områder lige store og udformet på samme måde med tre størrelser på klasselokalerne sammen med grupperum og samtalerum. I hvert fællesområde er der også plads til fritidsaktiviteter, garderober og toiletter. På 2. etage har eleverne på 4-6 klassetrin deres hjemmeklasseværelse, hvor de opholder sig størstedelen af dagen. Klasseværelserne er lige store og har alle adgang til et grupperum.

3. etage er beregnet til skolens personale med mødelokale, arbejdspladser og personalerum.

Fleksibiliteten i lokalestørrelsen giver mulighed for varierede lektiepladser, hvor eleverne kan vælge mellem forskellige miljøer med en blanding af blødt og hårdt, højt og lavt. Alle skal kunne finde sin plads ud fra deres forudsætninger.

Man har aktivt valgt at arbejde alders- og kønsneutralt, når det kommer til farve- og produktvalg, med jordfarver som kobber og grønt, blandet med petroleumsfarvet og træsorten ask. Flere produkter går igen gennem både årgangene og personaleområderne, noget som giver en følelse af samhørighed og fællesskab.

– Vi har vi også kunnet fokusere meget på bæredygtighed i dette projekt. Input interior har længe arbejdet med genbrug, og i stedet for at købe det hele nyproduceret, kunne vi her tage udgangspunkt i møbler, der var tilgængelige hos os, siger Anna Mark Ljungqvist, projektleder i Input interior i Göteborg.

– Resultatet blev supergodt og sparede kunden for penge, samtidig med at det blev en gevinst for miljøet, afslutter Anna.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

    Tak for din henvendelse

    Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

    Til formularen
    Ups

    Der opstod en fejl, prøv igen.

    Til formularen