Destination Lokstallarna

Vi besøgte Borås, byen som i 00'erne omdannede en nedlagt tekstilindustri til et levende designcentrum.

Blot et stenkast fra transformationens flagskib Textile Fashion Center, når vi vores mål. En enkel, men samtidigt spektakulær bygning. Fra nedrivningstruet og bortglemt til et hus, der byder på spændende historie, arkitektur og indretningsdesign under et og samme tag.

For 150 siden kom lokomotivværkstederne i Borås, ammen med jernbanen, på mange måder til at symbolisere byens udvikling fra en søvnig by i træ til en fremgangsrig industriby. I dag, hvor lokalerne er forenet med moderne bygningskunst og nye visioner, står lokomotivværkstederne foran en mindst lige så velkomponeret og interessevækkende fremtid.

 

 

 

 

Historie og fremtid forenes

Kontrasterne mellem det gamle og det nye i den 2.500 m2 store bygning udfordrer de besøgendes sanser, og under den omfattende renovering var den lette vej aldrig et alternativ. Vaskeægte håndværk råder helt ned på detaljeniveau. Her er drømmen om at skabe en scene, hvor kunder, arkitekter og designere kan mødes, udveksle ideer og inspireres, blevet til virkelighed.

– Der er en fantastisk atmosfære her. Hvis man er interesseret i arkitektur eller indretning og befinder sig i nærheden, skal man absolut besøge os. Jeg vil vove at påstå at vores showroom byder på noget ud over det sædvanlige, siger Jonas Skogsberg, som er filialchef hos Input interior i Borås.

Efter mange år i glemslen udfylder lokomotivværkstederne nu igen en funktion. Det er her den nye historie begynder. Hvordan den fortsætter vil fremtiden vise, men det står klart at kreativitet og fantasi vil lede processen.

 

 

 

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen