Værdig, varm og indbydende

Evelina Höglund, sælger og projektleder hos Input interior, deler sine tanker om og erfaringer med hvordan man bedst udformer et miljø med pleje og omsorg.

Hvad synes du er vigtigt at tænke på, når man indretter et plejemiljø?

– At undgå en institutionsagtig fornemmelse. Et plejemiljø skal stimulere friskheden og indrettes med varme og omsorg. Det skal give håb og fungere for såvel plejemodtagere som pårørende og personale. Det er også vigtigt at pointere at pleje og omsorg ikke er aldersrelateret; plejemodtagere og pårørende findes i alle aldre.

Men kan man altid kombinere funktion og æstetik?

– I miljøer, hvor der stilles de hårdeste krav, kan det af hygiejne- og funktionsmæssige årsager være svært at arbejde med bløde materialer og tekstiler, hvilket ofte forbindes med varme og omsorg. Her er detaljer såsom farvesammensætning i stedet for enormt vigtige. Gennemtænkte farvevalg gør en stor forskel i et miljø. På bordplader kan vi for eksempel sætte farve på laminat eller kantlister, og stel kan lakeres for en mere hyggelig fornemmelse. Fra NCS- til RAL-farver – her har vi uendelige valgmuligheder.

Er der nogle detaljer i plejemiljøer, som mange glemmer, men som gør en stor forskel?

– Noget man måske ikke tænker så ofte på er at plejen i høj grad indebærer meget ventetid. Et venterum skal give tryghed og værdighed og skabe et godt førstehåndsindtryk af hele plejeprocessen. Bekvemme og varierende siddepladsalternativer er at foretrække, da nogle har behov for at være lidt afsides eller have personlig plads, og andre vil være tæt på deres pårørende.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen