En populær klassiker

Funktionel og fleksibel og lige så omskiftelig som den er velkendt. I år fylder Stringhylden 70 år.

Da Nils og Kajsa Strinning tegnede den første Stringhylde, vidste de nok ikke, at de havde skabt en moderne klassiker, der skulle pryde hjemmene i 70 år fremover. Hylden begyndte dog som noget helt andet, nemlig som et opvaskestativ i slutningen af 1940’erne. Datidens træstel lugtede surt efter et stykke tids brug, og metalstativerne satte rustpletter på køkkenbordet. Hjemme i køkkenet eksperimenterede arkitekten Nils og designeren Kajsa med en trådhylde, hvor metaltrådene var belagt med beskyttende plast for ikke at ruste.

Samme år, 1949, udskrev forlaget Bonnier en konkurrence, hvor man efterlyste en opfindsom boghylde, der foruden at bære bøger også skulle være overkommelig i pris, nem at montere og let at sætte op på væggen. Med inspiration fra trådhylden til opvasken skabte parret den første prototype på Stringhylden; et let og luftigt hyldesystem med sidegavle i metalgitter og flytbare hylder i træ. En enkel og samtidig genial løsning, der vandt førstepræmien i konkurrencen, og som straks blev sat i serieproduktion.

 

 

International succes

Stringhylden var fleksibel og praktisk, den var lige så nem at sætte op som at tage ned, den kunne udvides med flere hylder og vokse til en hel væg. Succesen var i hus, og hyldesystemet opnåede snart international status. Da den nye FN-bygning i New York blev indviet et stykke ind i 1950’erne, var det Stringhylden, der prydede væggene.

Gennem årene fokuserede ægteparret Strinning på at udvikle systemet med nye modeller og tilhørende produkter. Snart fandtes String ikke kun som hylde, men også som entrébord, vitrineskab, avisstativ og skrivebord. I 1970’erne dalede hyldens popularitet, og efter et stykke tid standsede produktionen.

I alle hjemmets rum

Men nogle årtier senere fik hylden sin renæssance. Svenske String Furniture tog tråden op igen og begyndte at fremstille nye varianter af hylden i monokrome farver, samtidig med at de også relancerede produkter, der var forsvundet fra markedet. String flyttede igen ind i hjemmet, i køkkenet som hylde eller i badeværelset som skab. Fra større opbevaringssystemer til den lidt mindre hylde String Pocket, som også blev Nils Strinnings sidste arbejde. Tilpasset billigbøger, men mindst lige så god til små ting og sager. En alsidighed og minimalisme, der stadig gør String til en klassiker på vægge over hele verden.

 

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen