Sådan skal vores kontorer og offentlige miljøer se ud

Spørgsmålet om bæredygtighed dominerer sammen med træ, jordnære nuancer og mættede farver.

Under den 70. udgave af Stockholm Furniture & Light Fair, Nordens største møbel- og indretningsmesse med omkring 700 udstillere og 40.000 besøgende, prægede spørgsmålet om bæredygtighed såvel formgivning som materialevalg og produktion blandt flere af udstillerne.

En øget interesse for bæredygtighed og genbrug mærkes også blandt private firmaer og offentlige virksomheder hvor blandt andet krav til genbrug ved indkøb bliver mere og mere almindelige. Virksomheden, de ansatte og omverdenens indstilling til miljø og bæredygtighed styrer i højere grad hvilke valg der tages, også når det gælder indretning.

Flere møbelproducenter præsenterede produkter, der bar et tydeligt præg af bæredygtighed, på Stockholm Furniture Fair. Kvaliteten er i fokus, og så handler det ikke kun om at produkterne skal holde rent fysisk hen over tid, men også æstetisk. Måske er det derfor vi ser mange klassiske materialer såsom træ og læder, og også tidløse naturlige nuancer i beige, som suppleres af mættede farver, der skiller sig ud.

Flere af udstillerne viste produkter som man nemt kan samle på, især for at muliggøre renovering eller skifte dele på møblerne, som er slidte og kan fornyes. Som i Lammhults nye bænksystem Teius, der er fremstillet af genanvendt aluminium.

 

 

At tage vare på materialer, der tidligere blev opfattet som spild i produktionen, var også en tydelig tendens på messen. I fjor præsenterede Abstracta lydabsorberen Sahara, fremstillet af spildmateriale fra vinpropper, der udstanses ved produktionen i Portugal, og følger op i år med nyheden Pillar, en lydabsorber, der anvender stof, der er blevet til overs ved virksomhedens egen produktion. Vi ser det samme hos Kasthall, der anvender overskydende garn fra produktionen til at fremstille det nye tuftede tæppe Flourish. Spildet minimeres og der opstår desuden unikke tæpper i vilkårlige farvekombinationer.

 

 

En anden producent, der også har satset på at genanvende spildmateriale og tage vare på vores ressourcer i naturen er Stolab som i 2019 genanvendte over 16.000 dele i sin produktion. Ud af træspildet fra produktionen af den klassiske pindestol Lilla Åland fremstilles såvel sæder til Lilla Åland barnestole og skamlen Lilla Småland.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen