Original Sokos Hotel Helsinki

Indretningen afspejler bygningens atmosfære fra 1952.

Original Sokos Hotel Helsinki blev indviet i 1952 og er en milepæl inden for funktionalismen. Indretningsarkitekterne hos Fyra fik til opgave at opdatere hotellets lokaler og samtidig bevare atmosfæren fra 50'erne med respekt for det oprindelige design.

Under processen blev alt renoveret lige fra værelser, lobby og gange til restauranten på 10. sal, som i en vis grad er fredet. Derudover blev originale møbler som lænestole og armaturer renoveret og restaureret.

Restaurantens blikfang er udsigten over Helsinki, og under renoveringen blev alt, der stod i vejen for udsigten, fjernet for at åbne restauranten endnu mere. Restaurantlokalet indeholder også mange kulturelt og historisk værdifulde genstande som fx lysekroner designet af Paavo Tynell.

– Igennem årtier er bygningen både blevet repareret og renoveret, så det vigtigste var at binde bygningens forskellige dele visuelt sammen, forklarer Eva-Marie Eriksson fra Fyra.

Input interior har leveret indretning til 10. sal.

– Det var supersjovt at få lov at være en del af projektet, hvor indretningen er skabt med respekt for den værdifulde kulturelle og historiske atmosfære, siger Janne Härmä, projektleder hos Input interior i Helsinki.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen