SKF

Den omgivende natur, den historiske arv og bæredygtig indretning var vigtige komponenter, da SKF skabte et nyt hovedkontor.

På SKF's nye hovedkontor er interiøret gennemsyret af den historiske arv, bæredygtig indretning og den omgivende natur.

For den verdensledende virksomhed SKF er tilknytningen til den gamle Göteborg-bydel Gamlestaden lige så tæt som altid. Bygningen, hvor det nye hovedkontor har til huse, var tidligere et centrallager for koncernen, og herfra styres SKF’s globale aktiviteter i dag.

Arkitektkontoret Liljewall, som på opdrag fra BRA Bygg og i samarbejde med SKF har tegnet ombygningen, står også bag indretningen. For at skabe forbindelse til fabrikslokalerne i området er murstensskelettet bevaret, og indvendigt er lagerområder erstattet med moderne mødelokaler, aktivitetsbaserede kontorlandskaber og fælles samarbejdsområder.

– Nøglen i designet har været at løfte blikket og se ud. Gennem vinduerne ses rødbrune murstensfacader, blå himmel, grønne trækroner og irrede kobbertage. Disse farver er fremtrædende i huset, og sammen med SKF’s egen farvepalet skabes en balance mellem bygningen og naturen, fortæller den ansvarlige indretningsarkitekt Katarina Söderström fra Liljewall.

Forvaltning af historie

Rummelige atrier giver et naturligt lysindfald, som sammen med de naturlige farver bidrager til en levende helhed.

– Fra stueplan kan man se op og opleve, hvordan det gennemgående farvespil forener og binder de forskellige etager sammen. For eksempel ved at farven på kalkstensgulvet går igen i møbelstoffer og på nærliggende facader, som skimtes gennem de brede vinduespartier, fortsætter Katarina Söderström.

Bygningen er dimensioneret til 900 medarbejdere og udstyret til at møde fremtidens udfordringer, men den rummer også plads til at forvalte virksomhedens rige, industrielle baggrund.

Det var SKF’s ambition at skabe et hus, som udstråler fremtid i et miljø, hvor historie og oprindelse stadig lever. Vi bevarede de rå betonpiller og brugte naturlige materialer for at skabe et interiør med mulighed for at bestå 100 år frem i tiden. Samtidig er det et aktivitetsbaseret kontor, hvor der både er kontorstole, træningscykler og pilatesbolde for at give mulighed for forskellige typer af ergonomiske og fysiske møder, fortæller Katarina Söderström.

Prisbelønnet kontorbyggeri

Med fokus på cirkulære modeller, tydelige bæredygtighedsmål og medarbejdernes trivsel blev kontoret det første i Sverige, som fik tildelt miljø- og sundhedscertificeringen LEED Platinum. Ved at bevare skelettet i huset, genvinde bygningsmaterialer, installere solpaneler på taget og genbruge indretningen har SKF kunnet reducere miljøpåvirkningen.

– Store dele af husets kontormøbler, både kontorstole og skriveborde, er genbrug fra det gamle hovedkontor. Alle nye møbler, som er tilført, opfylder Möbelfaktas miljøkrav og kommer næsten udelukkende fra nordiske producenter. For at sikre, at indretningen har lang levetid, har vi anvendt gedigne materialer som massivt træ, uld, læder og stål, fortæller projektleder Linda Jorfors hos Input interiør, som har været totalleverandør af indretning til projektet.

Målet med hovedkontoret er at skabe en attraktiv og fleksibel arbejdsplads, som fremmer sundhed og trivsel hos medarbejderne. I en balance mellem funktion og æstetik har Input interior været med til at udforme en dynamisk arbejdsplads, som kan opfylde forskellige behov.

– Alle designelementer i form af møbler og indretning har en funktion. Panelerne i fyrretræ i receptionen væves sammen med møbler af samme materiale og skaber bedre akustik i det luftige indgangsparti. På samme måde bidrager indretningen til at skabe zoner til forskellige typer af arbejde og samarbejde. Det har været afgørende for interiøret at forene materialer og farver med funktion, afslutter Linda Jorfors.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

    Tak for din henvendelse

    Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

    Til formularen
    Ups

    Der opstod en fejl, prøv igen.

    Til formularen