Haymarket

Roséguld, trægulve og specialdesignede tapeter. Haymarket byder på et frækt farvevalg, geometriske mønstre og en optimistisk art deco-stil.

At Haymarket by Scandic er et hotel du ikke glemmer lige med det samme, står klart allerede når fødderne synker ned i den tykke måtte i indgangen.

Her ryger du direkte ned i 20’erne. Indretningen emmer af optimisme, glamour og tro på fremtiden – art deco når det er allerbedst. Tidstypiske indslag matcher nogle af vores moderne favoritdetaljer såsom grønt marmor, varme metaller og pudrede pasteller.

Men hvordan forvandles et gammelt traditionsrigt varehus som PUB til et stort hotel som flirter frækt med datid, nutid, det storslåede og legesyge, toppet med Greta Garbo’s mystik – uden at man mister den røde tråd?

Stilarter med kontrast

For at på svar på spørgsmålene henvendte vi os til Ann Marie Ekroth fra arkitekt- og designbureauet Koncept Stockholm. Som kreativt ansvarlig har hun i nært samarbejde med Scandic og med god støtte fra Input interior realiseret ideen om Haymarket.

– En indretning, der henter inspiration fra stedet og som tør blande stilarter holder længere og bliver mere interessant. Vi har arbejdet meget med kontraster. Ved at hente geometriske former og mønstre fra art deco i designet af de moderne møbler, er det lykkedes for os at skabe en helhed.

Haymarkets farveskala er inspireret af facadens rosa nuance. Men for at lokalisere kilden til den blå kontrastfarve skal vi kigge ud gennem vinduet, mod koncerthusets coelinblå facade. For en yderligere tilknytning til stedets og bygningens oprindelse er mange originale detaljer rekonstrueret.

– En lille, men enormt vigtig detalje, som får indretningen til at holde samme og fremhæves er trappegelænderet, som er genskabt fra 20’ernes varehus. I kombination med moderne indslag, såsom den store digitale skærm ved indgangen, bindes datid og nutid sammen, siger Ann Marie Ekroth.

Dramatisk inspiration

Den farverige historie om Greta Garbo skaber yderligere en ekstra dimension i Haymarkets indretning. Garbo’s karriere som hattemodel i 20’ernes PUB-varehus inviterer filmens verden inden for i projektet, hvor filmscenografi har fået lov til at inspirere til subtile detaljer i indretningen. Gyserklassikeren The Shining har givet inspiration til mønstret på tæpperne i hotellets gange, og skønne palmebladsmønstre, som er hentet fra Ingrid Bergman’s romantiske succesdrama Casablanca, liver op i den caribisk-inspirerede bar Americain.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen