Digital nøgle til et cirkulært marked

Med den digitale tjeneste Interior Management System skabes synergieffekter, når døren til et cirkulært møbelmarked åbnes på vid gab, samtidig med at den løbende drift, vedligeholdelse og inventering lettes.

Hvor længe holder et møbel rent teknisk? Undersøgelser viser at møbler fra nordiske producenter kan holde uden renovering i mindst 15 år. Men teknisk bæredygtighed er for det meste ikke årsagen til at møbler afhændes. I stedet handler det om at møbler skiftes ud, når farver, former og trends forandres.*

Lagring af møblets identitet

Interior Management System, eller forkortet IMS, er en platform til samordnet drift og ledelse. Kort sagt mærker Input interior hvert møbel med en unik kode, som kobles til en database. Alle praktiske informationer om produktet, såsom hvor det er placeret, hvornår det er fremstillet og hvilken udførsel møblet har, registreres i systemet og kan søges ved at man scanner koden med mobiltelefonen. IMS kobles desuden til en kundespecifik support hos Input interior, hvilket letter sagsbehandlingen direkte på telefonen.

Etiketterne med den unikke mærkning kan også indeholde et RFID, en teknik som går det muligt at scanne alle møbler i et rum på en og samme tid, hvilket forenkler og effektiviserer inventering.

– Det er let at se, at det er en enkel, tidseffektiv og omkostningsbesparende tjeneste for dem, som håndterer løbende drift og ledelse. Men med IMS har vi arbejdet proaktivt for også at kunne tilbyde en god løsning til kunder, der gerne vil arbejde med bæredygtig fornyelse, forklarer Marcus Berntson, Key Account Manager hos Input interior.

 

 

Skapb et avanceret overblik

IMS bidrager til at udvikle cirkulære møbelflows og et second handmarked for møbler ved at skabe det avancerede overblik, der kræves for at genbruge inden for rammerne for kontorprojekter med tusindvis af produkter.

– Mærkningen bidrager til produkternes sporbarhed og skaber de rette forudsætninger for en fortsat levetid på et second hand-marked. Alle typer opdateringer, der er sket i produktets levetid, registreres. Hvis betræk eller dele er udskiftet, ved vi til hvad og på hvilken måde det er sket. Når den information er lagret kan vi tilbyde produktet på et second hand-marked på en kvalitetssikret måde, siger Marcus Berntson.

*Genbrug af kontorm.bler – Hvordan kan man regne på miljøeffekten? RISE fall-studie

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen