Vi former fremtidens genbrugstilbud

I Sverige produceres årligt møbler for ca. 23 milliarder SEK, hvoraf en fjerdedel består af kontormøbler. Produktionen beregnes at bidrage til klimapåvirkningerne med mere end 150.000 ton CO2-ækvivalenter pr. år. Samtidigt kasseres mange indretninger langt før deres tekniske levetid er ovre. Input interior er fortaler for en ansvarsfuld og bevidst fornyelse og tager ansvar for at udvikle genbrug og et cirkulært sekundærmarked.

Input interior har sammen med brancheorganer, producenter, forhandlere og forskere deltaget i en række projekter og grupperinger for at udvikle forudsætninger for et velfungerende sekundærmarked for møbler. Blandt andet gennem det Vinnovafinansierede projekt ”Affärsmodellinnovationer för Cirkulära möbelflöden (Innovationer af forretningsmodeller for cirkulære møbelflows)”.

Ambitionen er at indsigten fra de forskellige projekter sammen med de erfaringer og den kompetence, vi har samlet fra reelle ordrer gennem årene, skal bidrage til at udvikle Input interiors cirkulære kundetilbud.

– Sædvanligvis er det efterspørgslen der styrer udbuddet af tjenester. Men i det her tilfælde ser vi det som vores ansvar at være proaktive og tilbyde gode løsninger til kunder, som gerne vil arbejde med bæredygtig fornyelse. Derfor har vi gennem mange år gennemført store projekter, hvor genbrug har stået for en betydelig del, som for eksempel Telias 7.200 kvadratmeter store kontor i Luleå, hvor cirka 80 procent af indretningen blev genbrugt, siger Marcus Berntson, Key Account Manager hos Input interior.

En teknisk løsning som har bidraget til at udvikle cirkulære møbelflows er Input interiors Management System. Gennem RFID-teknik, en identitetsmærkning og scanning af produkter, kan løsningen lette statusopgørelser og samtidig skabe det avancerede overblik, der kræves for at genbruge inden for rammerne af kontorprojekter med hundredtusindvis af produkter. Mærkningen bidrager til produkternes sporbarhed og skaber forudsætninger for en fortsat levetid på et sekundærmarked.

Med mange fine genbrugsprojekter i porteføljen mener Marcus Berntson alligevel, at der kræves mere for at det cirkulære sekundærmarked skal kunne udvikles yderligere.

– Et spørgsmål vi fortsat arbejder med, internt og i projektet ”Affärsmodellinnovationer för Cirkulära möbelflöden (Innovationer af forretningsmodeller for cirkulære møbelflows)”, er produkters sporbarhed. Hvis vi skal sætte et brugt møbel, som fra starten ikke indgår i vores system, på et sekundærmarked, skal vi vide at det opfylder de krav, der stilles med hensyn til kvalitet og miljø. En effektiv mærkning af brugte elementer på tværs af brancher, som borger for kvaliteten af brugte produkter, ville garanteret øge interessen yderligere, siger Marcus Berntson og afslutter:

– Der er sket en stor udvikling på bare et par år. Krav til genbrug og genvinding i indkøb bliver stadig mere almindelige, og der stilles høje krav til at leverandører skal kunne levere miljømærkede produkter. Kunden har desuden en større forståelse for at genbrug ikke nødvendigvis bliver billigere end nye møbler uden at virksomheden, de ansatte og omverdenen tager stilling til og ansvar for miljøet, og bæredygtighed er i højere grad blevet et styrende element.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen