En tryg arbejdsplads

Dette er en guide som på en nem måde giver tips til hvordan en øget hygiejneindsats, distancering og afskærmning på arbejdspladsen kan bidrage til et sikkert arbejdsmiljø og en reduceret smittespredning af Covid-19.

De seneste måneder har påvirket alle. Covid-19 er først og fremmest en menneskelig tragedie, som har udviklet sig til en økonomisk krise. Situationen har påvirket os alle, og dele af vores hverdag som vi har taget for givet såsom samværet og bevægelsesfriheden er begrænset. 

For mange har myndighedernes retningslinjer om social distancering ført til en øget andel af fjernarbejde. Andre har arbejdet under nye forhold og retningslinjer på deres arbejdsplads.

Uanset om jeres organisation allerede arbejder på kontoret eller lige nu planlægger at vende tilbage, er det vigtigt at kunne føle både fysisk og psykisk tryghed i den nye hverdag på arbejdet. Derfor vil Input interior byde på nogle tips til hvordan i kan skabe et trygt miljø på arbejdspladsen med enkle midler.

Fjernarbejde – sikker på jobbet og derhjemme

I de første måneder af krisen er der mange, der har arbejdet hjemmefra. Nogle på fuld tid, og andre på udvalgte dage. Via øget fjernarbejde er risikoen for smittespredning reduceret. Både blandt dem, der har siddet derhjemme og blandt dem, som har arbejdet videre på en arbejdsplads med en reduceret tæthed af personalet. Ingen ved med sikkerhed hvor længe virusset vil kræve disse opofrelser fra os i samfundet  – måske kan jeres arbejdsplads fortsat have en generøs indstilling til fjernarbejde?

For dem der arbejder hjemme i længere perioder er det vigtigt med en velfungerende hverdag. Arbejdsgiveren har i sidste ende ansvaret for de ansattes arbejdsmiljø, selv på afstand, men i en anderledes situation som ingen kunne forudse, er det vigtigt at alle tager ansvar for at løfte problemer, risici og muligt forbedringer.

Savner jeres medarbejdere de rette forudsætninger for et velfungerende fjernarbejde? Så er i meget velkomne til at kontakte Input interior for vejledning og viden om emnet. Gå heller ikke glip af vores kampagnetilbud til hjemmekontoret.

Rent og trygt – rutiner for en renere arbejdsplads

At holde en god hygiejne på arbejdspladsen er alfa og omega for at reducere risikoen for smittespredning. Alle medarbejdere har ret til at føle sig trygge, både fysisk og følelsesmæssigt. Sørg for at alle har adgang til de ressourcer, der kræves for at holde en god håndhygiejne, og at informere om myndighedernes og jeres egne retningslinjer under krisen.

Vi lærer hele tiden af den nye situation og tager erfaringer med os, som kan styrke vores organisationer i fremtiden. Hos Input interior har vi blandt andet viden om robuste materialer, antibakterielle stoffer og beklædninger, der er velegnede til daglig rengøring. Spørgsmål som tidligere har haft højeste prioritet inden for pleje og omsorg har nu fået en stigende betydning i andre miljøer.

Input interior har den viden, der kræves for at guide jer til et miljø, hvor krav til hygiejne og sikkerhed står øverst på agendaen.

Hold afstand – og udvis omtanke

For at reducere risikoen for smittespredning anbefaler myndighederne at holde lidt mere end en armslængdes afstand til andre mennesker. Social distancering er hurtigt blevet et veletableret standpunkt som hele samfundet skal forholde sig til. Både i privatlivet og på arbejdspladsen. For at opretholde afstanden på arbejdspladsen kan det indebære at der skal gennemføres en del ændringer og justeringer.

Input interior har erfaringen og kan rådføre sig og hjælpe med ommøbleringer. Meget kan gøres med en lille indsats.

Afskærm – for en tryg arbejdsplads

At social distancering er en nøglefaktor for at undgå smittespredning står helt klart. Fjernarbejde og ommøbleringer er gode foranstaltninger, som gør en forskel. Desværre findes den mulighed ikke for alle. Det kan der være mange årsager til, såsom begrænset plads eller en arbejdsplads som ikke kan omarrangeres.

Input interior har lang erfaring med at skabe personlig plads og afskærmning, noget som kan gavne arbejdsmiljøet, selv efter at krisen har lagt sig.

Husk at myndighedernes retningslinjer opdateres løbende. For et trygt arbejdsmiljø – hold jer opdaterede.

I er meget velkomne til at kontakte Input interior, hvis i har spørgsmål eller overvejelser. Vi gennemgår jeres arbejdsplads og foreslår egnede foranstaltninger for en tryg og sikker hverdag.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen