Världslitteraturhuset

Børneafdelingen tilbyder et skiftende og sjovt miljø. Her er der forskellige siddemuligheder og det bløde grønne stoftæppe gør det naturligt at tage skoene af ved indgangen.

Bøger og bibliotek, en naturlig association. Men stedet er så meget mere end en bygning, der opbevarer litteratur. Med fokus på det flersprogede bliver det et mødested og en vigtig samfundsfunktion for såvel demokratiet og møder på tværs af grænser. Et sted der er åbent for alle.

Världslitteraturhuset ved Gamlestads Torg i Gøteborg er et tilgængeligt bibliotek, i dobbelt forstand. Den rustbrune, moderne bygning passeres hver dag af tusindvis af rejsende, både med pendlertog og sporvogn. Her tager man ganske enkelt hen for at tage del i bibliotekets flersprogede udbud. Her er der noget for alle, uanset baggrund og alder – bøger, film, spil, lydbøger og tidsskrifter på flere forskellige sprog. Miljøet skal føles moderne, trygt og rart at færdes i.

– Et bibliotek skal føles indbydende. Her skal både børn og voksne have lyst til at være. Det er supervigtigt for at bibliotekspersonalet kan få de rette forudsætninger for at lokke, måske først og fremmest de unge, til at læse, siger Petra Skoglund hos Arkitektbyrån Design, der har udarbejdet indretningsvisionen for Världslitteraturhuset.

Input interior har projektledet indkøb, leverancer og montering af al løs indretning til projektet. Hvad angår valget af produkter beskriver Anna Mark-Ljungqvist, projektleder hos Input interior i Gøteborg, at kvalitet og holdbarhed har været i fokus, hvilket har resulteret i at store dele af interiøret består af svenske og nordiske varemærker.

I mindre målestok og trygt

En indbydende og hyggelig atmosfære præger biblioteket. De omkring 1.300 kvadratmeter er fordelt over tre etager, hvilket bidrager til følelsen af et mindre rum. At besøgende og personale føler tryghed i det offentlige miljø har også været en vigtig faktor at tage hensyn til ved valget af indretning.

– For at skabe overskuelige miljøer har vi arbejdet meget med højden på bogreolerne. Vi har placeret høje reoler langs med væggene og lave reoler i rummets centrum. Hyggelige siddepladser, der føles omsluttende, bidrager også til trygheden. Når man læser, har man mulighed for at gå ind i sin egen boble uden at skulle reflektere over dem som sidder ved siden af, siger Petra Skoglund.

Gulvtæpperne er toneangivende for farvesammensætningen, der indrammer de tre etager. Farveskalaen er bred, men dæmpet, med et grønt stoftæppe til børneafdelingen og et gråblåt til sektionen med verdenslitteratur. I auditoriet, som har plads til 60 siddende personer, ligger et auberginefarvet tæppe. Farverne går igen i indretningen og følger med i forskellige nuancer og toner på for eksempel stole og bordpladerne i linoleum, som giver et blødt indtryk.

Udforsk fortællerglæden

Den mest livlige og eventyrlige del af biblioteket er børneafdelingen. Her findes varierende siddealternativer såsom omsluttende lænestole, en sjov læseø opbygget af madrasser i forskellige niveauer, et ovalt fortællerum og et bog-tog, hvor børnene kan få afløb for deres kreativitet og energi. Det bløde, grønne stoftæppe gør det naturligt at tage skoene af og øger hyggefaktoren. Et skiftende og sjovt miljø langt fra normen om det sagte og stille bibliotek. I det overskuelige miljø kan forældrene lade børnene gå på opdagelse i deres eget tempo helt uden bekymringer.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen