Axis Communications

Axis Communications’ nye hovedkontor er på en omsorgsfuld måde udformet ud fra bæredygtighed, æstetik og en stærk virksomhedskultur med medarbejderen i fokus.

I det nordøstlige Lund tilslutter hovedkontoret sig som et nyt ansigt til de eksisterende bygninger i Ideonområdet, hvor Axis Communications har sit virke. Virksomheden, der er verdensledende inden for netværksbaserede videoløsninger, blev grundlagt i Lund i 1984, og er vokset hurtigt både internationalt og på hjemmebane.

Tåler øget slitage

Den 42.000 kvadratmeter store og ti etager høje kontorbygning er tegnet af Fojab Arkitekter og fungerer som et sammenkoblende nav for medarbejderne hos Axis. Bygningens facade er beklædt med natursten, der suppleres af store glaspartier indrammet af hvide lameller. Lokalerne kan beskrives som smukke, men samtidigt ydmygt tilbagelænede.

– Skandinaviske naturmaterialer som sten og træ knytter bygningen til stedet og er kvalitative og æstetisk bæredygtige over tid. Vi har arbejdet for at eksteriøret og interiøret skal spille sammen på en harmonisk måde og lader trægulve, kalksten og vægge beklædt med bjælker af asketræ skabe et lyst, varmt og hyggeligt miljø, siger Åsa Krantz, arkitekt og partner hos Landén + Krantz, som står for den indvendige udformning sammen med sit team.

Møblerne i projektet er nøje udvalgt og skal både holde kvalitetsmæssigt og i forhold til øget slitage, hvilket har bidraget til mange klassiske og tidløse produktvalg.

– Vi har ikke gået på kompromis i vores valg af møbler, men har taget udgangspunkt i det som Axis og vi selv virkelig gerne ville have. Siden har vi forsøgt at finde en vej derhen, hvilket vi er lykkedes med inden for et rimeligt budget. I det arbejde har vi fået en rigtig god hjælp fra Input interior, der har taget sig af indkøb, fortæller Åsa Krantz.

Et samlende rum i hverdagen

Det nye hovedkontor fungerer som arbejdsplads for omkring 1.300 personer, men udgør også et samlingspunkt for næsten lige så mange medarbejdere, der arbejder i de tilstødende bygninger i området. For at byde alle velkommen har man udformet en stor og lys entré, gennem hvilken man kommer til receptionen, restauranten, caféen og forskellige mødelokaler.

– I entréen er der mange mennesker i bevægelse, som hele tiden er på vej et sted hen. Der tales forskellige sprog, og energien her minder om den i en international lufthavn, beskriver Åsa Krantz.

For at skabe et trygt punkt i det ellers store rum, har man opbygget et podium. Det byder på en naturlig vente- og samlingsplads, hvor man kan se og blive set.

Det bedste af alle arbejdsformer

Arbejdsområderne hos Axis domineres af private kontorer, noget der følger både grundige analyser af virksomheden og referencegruppernes ønsker.

– En stor del af medarbejderne er ingeniører. De bruger en hel del udstyr i deres arbejde og skal ganske enkelt bruge private kontorer, der næsten kan beskrives som laboratorier, fortæller Åsa Krantz.

Ud over kontorlokaler findes der også tema-arbejdsrum og mindre kontorlandskaber for dem, det passer bedst til. Mange supplerende områder og mødesteder i bygningen fremmer udbyttet og samarbejdet.

– Vi har samlet det bedste fra flere forskellige arbejdsmetoder og suppleret med varierende typer af mødelokaler med forskellige siddepladser, forskellig møblering og farvesammensætning for at skabe afveksling. Her skal der virkelig være noget, der passer til alle, siger Åsa Krantz.

I møde-, konference- og projektlokalerne har det været vigtigt med fleksible kontormøbler for at tilgodese alles behov.

– Mødelokalerne har en helt fantastisk variation. Hæve/sænke-borde, drejelige stole på hjul og skamler, der kan stables, som gør det enkelt at møblere og flytte om. Derudover findes der mødelokaler med lænestole, der passer godt til afslappede møder. Fleksibelt og behovsrettet, siger Erik Lundqvist, en af de ansvarlige fra Input interior, der har ageret som total-leverandør i projektet og allerede fra starten har ydet støtte ved spørgsmål til produktvalg, budget og indkøb samt gennemført et omfattende logistikarbejde.

Miljøer, der styrker

Som et supplement til fællesområderne og arbejdsområderne har man skabt mange hyggelige udendørs miljøer, hvor skyloungen kan beskrives som kronen på værket. Miljøerne er åbne for alle og har en styrkende effekt på medarbejdernes sundhed og velbefindende.

– Det er tydeligt at der er fokus på medarbejderne her. De tilbydes det lille ekstra plus. Sammen med de øvrige aktører håber vi at vi har fundet det specifikke for Axis i dette projekt med fokus på mennesker, siger Åsa Krantz.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen