EKE-Rakennus

Jordnære farver og klassiske designmøbler binder hele det lyse indgangsareal samme.
Bæredygtighed og personaletrivsel har været i fokus for det nye hovedkontoret.

På EKE-Rakennus nye hovedkontor i Helsingfors er naturen en af de primære inspirationskilder. Store glaspartier, vægge i eg og grønne planter giver en fornemmelse af at være inde og ude samtidig.

Da byggefirmaet EKE-Rakennus nye hovedkontor blev designet, valgte man materialer og indretning, der afspejler virksomhedens historie og fremtid. Fundamentet i beton og tegl repræsenterer den stærke struktur i virksomheden, som har eksisteret i 60 år. Vægge i træ står for varme og menneskelighed, og de åbne arealer, som adskilles af glasvægge, er en reference til åbenhed og målbevidsthed.

Fra lobbyen åbner bygningen sig op til 4. sal og giver en loftlignende indramning. Midt i stueplanet ligger en café og en frodig pergola, som byder besøgende velkommen. Det naturnære indemiljø er udviklet af arkitektkontoret Parviainen Arkkitehdit.

– Vi har anvendt et klart designkoncept, som gennemsyrer alle dele af interiøret. Jordnære farver og klassiske designmøbler binder hele det lyse indgangsareal sammen til en enhed, siger indretningsarkitekt Tea Ellala fra Parviainen Arkkitehdit.

Den rå beton, som gentages på hver etage, danner basis for bygningens grove minimalisme. Den overordnede belysning består af 500 armaturer i børstet aluminium. Hver lyskilde kan justeres enkeltvis eller i grupper for at optimere belysningen på hver enkelt arbejdsplads.

Sammen med naturinspirerede og minimalistiske indslag og varme farver udstråler interiøret både trivsel og effektivitet. I et tæt samarbejde med arkitekterne har Input interior haft ansvar for indkøb, levering og montering af store dele af indretningen.

– Det er altid noget særligt at være en del af udformningen af et nyt hovedkontor. EKE-Rakennus kender værdien af en nøje planlagt arkitektur- og indretningsproces, og det har været en fordel i hele projektet, fortæller Kriistina Rämö, projektleder fra Input interior i Helsingfors.

Med fokus på miljømæssig bæredygtighed og medarbejdernes trivsel har bygningen opnået certificering med kvalitetsmærkningerne LEED og WELL inden for miljø og sundhed.

– Fleksible arbejdspladser, en restaurant og et træningscenter illustrerer, at medarbejdernes behov er klart prioriteret i huset. Vi har været med til at udvikle miljøer, som både er æstetisk tiltalende og funktionelt tilpasset til medarbejderne, afslutter Kriistina Rämö.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

    Tak for din henvendelse

    Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

    Til formularen
    Ups

    Der opstod en fejl, prøv igen.

    Til formularen