K-Kampus

Da Kesko, Finlands største detail- og engroshandelskæde, skulle bruge et nyt hovedkontor, blev ideen om K-Kampus − en skandinavisk og tidløs bygning designet til de næste 100 år − hurtigt udformet. Her var personalets velbefindende i fokus, da en besøgsoplevelse ud over det sædvanlige tog form.

At træde ind på K-Kampus er ikke nogen helt almindelig oplevelse. I det 37.000 kvadratmeter store hovedkontor i Helsingfors er besøgsoplevelsen i centrum. Hallen byder på en massiv, men varm og indbydende oplevelse. Her er interiøret hvidt og frisk, samtidig med at indslag af eg og en blødere farvetemperatur bidrager til en varm skandinavisk fornemmelse.

– Personale og besøgende skal inviteres ind i Keskos verden allerede i lobbyen. Det skal være inspirerende at komme her, siger Samuli Hintikka, indretningsarkitekt hos dSign Vertti Kivi & Co, som har været ansvarlige for udformningen af dele af indgangsplanet på K-Kampus.

Alt i en-løsninger

Alle fællesområder på indgangsplan er multifunktionelle og skaber flere muligheder for at mødes og udvikle sig for Keskos ansatte. Ud over en servicelounge, som er inspireret af de finske skove, findes blandt andet en K-Café og en restaurant, hvor personalet kan spise, arbejde eller holde et uformelt møde. Keskos tre forretningsområder – dagligvarehandel, bygge- og teknisk handel og bilhandel – præsenteres også for den besøgende på indgangsplanet. Keskos dagligvarehandel præsenteres for eksempel i et eksklusivt demokøkken som også kan bruges til events og arrangementer.

Bygningens midtpunkt udgøres af et atrium. Personalet kan sidde og arbejde på en tribune, som strækker sig fra hallen og op til de private arbejdsrum, i det naturlige dagslys.

– Det er altid en helt speciel følelse at komme tilbage til et projekt, som man har begyndt at bruge. At se hvordan alle arealer og områder kommer til live. Den følelse jeg får, når jeg mødes af den grønne plantevæg og tribunen på indgangsplanet, er at dette er en arbejdsplads der fokuserer på personalets trivsel og velbefindende, siger Riikka-Maria Slotte, som har været ansvarlig sælger og projektleder fra Input interior.

Unikke valgmuligheder

I løbet af de tre år, det tog at færdiggøre projektet, blev en stor del af personalet involveret for at sikre at både de nye arbejdsmetoder og lokalernes funktioner ville fungere på en tilfredsstillende møde.

I K-Kampus er 1.800 medarbejdere flyttet sammen fra otte forskellige lokationer. Arbejdskulturen har gennemgået en stor forandring og det nye kontor er udformet til formål for en opgaveorienteret måde at arbejde på. Medarbejderne kan vælge mellem tre forskellige zoner på hvert etageplan, fra stille miljøer til åbne områder til samarbejde.

– Ud over de åbne arbejdsområder er der 100 mødelokaler til interne og eksterne møder og yderligere 100 retreat-rum, der passer til møder med få deltagere, eller til personer, der har brug for at tale uforstyrret. På hvert etageplan findes desuden en café, hvis koncept følger nogle af Keskos varemærker. Caféerne fungerer til både pauser og uformelle møder, siger Hanna Laavainen, som er ansvarlig for Keskos arbejdsmiljøtjenester samt udviklingen af arbejdsmiljøet.

Elina Niemi og Paula Salonen, indretningsarkitekter hos JKMM Arkitekter, som har udformet både bygningen og interiøret på arbejdsplanet, mener at fokus i designprocessen har ligget på at skabe en indbydende og hyggelig arbejdsplads. Over 200 ansatte har været involveret i processen via samtaler og workshops.

– Vi har ladet os vejlede af komfort, funktion og en blød og hyggelig fornemmelse i valget af materialer. Planter har også spillet en vigtig rolle i designprocessen, præcis som belysningen. Den generelle belysning er kombineret med en hyggelig miljø- og punktbelysning for at skabe den rette atmosfære.

Tidløst frem for trendy

Keskos ønske om et tidløst design til de næste 100 år har bidraget til at de nyeste trends er valgt fra til fordel for naturlige materialevalg og matte farver. Et skandinavisk design med indslag af træ binder arbejdspladserne sammen med de offentlige dele af K-Kampus på en fin måde.

– Arbejdsområderne på hver etage er forsynet med forskellige farveskemaer som bidrager til et harmonisk og roligt miljø, og materialerne er af høj kvalitet. Under normale omstændigheder plejer de private dele af et kontor ikke at være lige så eksklusive som de offentlige, men her er det anderledes. Her får arbejdspladserne den opmærksomhed, de fortjener, siger Elina Niemi.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen