Lunds Distriktsdomstol

Domstolen er bygget af bæredygtige naturmaterialer som kobber og glas med en sokkel af kalksten.

Funktionelle løsninger, nyskabende arkitektur og bæredygtig indretning gør Lunds nye distriktsdomstol til en af Sveriges mest moderne domstole.

Lige ved siden af banegården ligger Lunds nye distriktsdomstol, der er det seneste skud på stammen i den voksende skyline, som byder besøgende velkommen i Lund. Med sine seks etager og et moderne udtryk er den en direkte modsætning til sin forgænger, som var blevet for lille og ikke levede op til det sikkerhedsniveau, der kræves af nutidens domstole.

Et sikkert flow

Den nye distriktsdomstol sikrer, at arbejdspladsen kan rumme alle sine funktioner og vokse på sigt samtidig med, at den letter arbejdet set fra et sikkerhedsmæssigt perspektiv. Med flere forskellige indgange og funktionelle løsninger skabes et trygt og sikkert flow i huset, hvor sagsøgte, ofre, tilhørere og vidner ikke behøver mødes. Samtidig kan de, som arbejder med de juridiske spørgsmål komme ind og ud af salene uden at krydse offentlige områder, hvilket skaber et tryggere arbejdsmiljø.

– Det er et moderne byggeri, som signalerer åbenhed og tilgængelighed samtidig med at kravene til sikkerhed opfyldes. Vi har leveret alle møbler til indretning af de offentlige rum og arbejdspladser, hvor vi har taget højde for de høje sikkerhedskrav, der stilles, fortæller Marie Lindahl fra Input interior, som har haft ansvaret for indkøb, levering og montage af alt interiør.

Bæredygtige standarder

Med lavt energiforbrug og solcelleanlæg på taget opnår bygningen den flotte miljøcertificering Guld.

– Både byggematerialer og indretning er kendetegnet ved bæredygtige valg, hvor møblerne lever op til de miljø- og kvalitetskrav, som er blevet stillet af distriktsdomstolen. I den forbindelse har vi også hjulpet til med flytning af en hel del eksisterende møbler fra den gamle domstol til den nye, forklarer Marie Lindahl.

Distriktsdomstolen er tegnet FOJAB arkitekter. Tengbom har stået for interiørkonceptet.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen