SEB Stockholm

Et pulserende centrum, der indbyder til spontane møder og fællesskab.

Da en af Sveriges største banker forlod tre adresser til fordel for et fælles udgangspunkt, resulterede det i 72.000 kvadratmeter kontorområder, 600 mødelokaler og ikke mindst 4.500 medarbejdere. SEB's hovedkvarter i Arenastaden, Solna, er Sveriges største kontorprojekt gennem tiderne.

Med målet om at øge effektiviteten og samarbejdet flyttede SEB tre af sine Stockholm-kontorer til et og samme sted. Et enormt logistisk projekt, der fandt sted i to flytteetaper. Den tredelte bygning samler i alt 4.500 medarbejdere, hvor alle har adgang til deres eget skrivebord.

Sikret for fremtiden

Wingårdhs har ansvaret for hele det indvendige miljø og har haft en vigtig opgave med at fremtidssikre huset.
– I sådan et kæmpeprojekt gælder det snarere om at være tidløs end om at være trendy, siger Helena Toresson, indretningsarkitekt hos Wingårdhs. Det handler om at holde blikket fast på virksomhedens værdier og ikke se for meget på de aktuelle trends.

At skabe fremtidssikre miljøer handler ikke bare om måden at arbejde på og om udtryk. Det er lige så vigtigt at indretningen holder stilen over flere år.
– Det gælder om at skabe en bæredygtig indretning med møbler som kan tåle at blive slidt, og gerne i materialer som ældes med ynde, siger Sara Helder, indredningsarkitekt hos Wingårdhs.

Input interior har ud over at levere og montere al indretning også sikret at møblerne opfylder krav til bæredygtighed, ergonomi og kvalitet. Ved at tilbyde servicen IMS, Interior Management System, har Input interior også sørget for at SEB selv kan kontrollere sit flow af møbler løbende. I systemet oprettes et register over al indretning ved at hver artikel mærkes med en unik QR-kode, som oploades til en database. Værktøjet letter senere arbejdsgangen ved inventering eller omorganisering.

Anna Sandefeldt, indretnings- og designansvarlig hos SEB, mener at systemet har fungeret rigtig godt.
– Vi har kontrol over møblerne på en simpel måde; på hvad der findes og hvad vi har, og hvor det skal stå. For os er fleksibilitet et nøgleord, og det kræver at vi indimellem flytter om; et kontorlokale skal være mødelokale, og omvendt. Der er QR-mærkningen virkelig god, eftersom vi kan se præcis hvad vi har og hvordan vi kan flytte om.

Spontane møder

Masser af siddepladser og fleksible løsninger gør det i princippet muligt at arbejde og holde møde hvor som helst.
– SEB havde et ønske om at kunne ses og mødes mere spontant. Eftersom de tidligere har været spredt ud på tre kontorer, var målbilledet ”et SEB”, hvor man samler sine medarbejdere og også styrer deres bevægelse på en sådan måde at de møder hinanden, fortæller Helena Toresson.

De tre huses korpus er derfor lænket sammen og rummer fire atriumgårde, der opmuntrer til møder, fællesskab og kommunikation.
– Atriumgårdene har forskellige funktioner. Det første er pulserende med masser af liv og bevægelse. Det er det første man møder, når man kommer til SEB og det sidste man passerer, når man går hjem. En barista-bar afskærmer fra det store flow og der tilbydes også forskellige typer af siddepladser, fra barstole til loungemøbler. Den anden atriumgård bygger på fleksibilitet; der er en stor trappe man kan sidde på, møbler der kan stables og stole som alle kan flyttes om i takt med SEB’s behov. Det tredje er mere afslappet med en slags hjemlig fornemmelse. Det fjerde fungerer som et alternativ til ens egen arbejdsplads, afslutter Sara Helder.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen