Fra husmandsstedet og ind i den fine stue

Det rimede i begyndelsen på kolde gulve og tomme pengepunge. I en tid hvor tekstiler var dyre og tæpper kun var de få forundt. For at pryde hjemmets gulve genanvendte man udtjente stykker stof, og i kombination med kunsthåndværk fødtes kludetæpperne.

Hos Kasthall i Kinna lever tanken om genbrug og et nej til sløseri med ressourcer i bedste velgående, selv om man må erkende at Harvest, Kasthalls svar på kludetæppet og det seneste sats på bæredygtighed, er af en noget mere eksklusiv karakter end de første kludetæpper, som blev rullet ud i slutningen af 1800-tallet.

– For at undgå en lagerbeholdning skræddersys vores tæpper altid efter bestilling. For hvert tæppe, der produceres, bliver der en til tre spoler med garn af en vis farve til overs. Det skyldes at vi altid laver et par ekstra spoler, hvis en del af tæppet skal laves om. Vores kvalitetskrav gør at vi ikke kan genanvende de resterende spoler til nye tæpper for at undgå små farveforskelle i garnet. Variationen af farver på de resterende spoler udfordrede og inspirerede os og vækkede tanker omkring hvordan vi kunne tage vare på dem på en spændende måde. Der opstod ideen til Harvest, forklarer tæppets designer, Ellinor Eliasson.

Skift i farve og mønster

De resterende spoler med garn sorteres i seks forskellige farvegrupper; grøn, grå, rød/gul, rosa/lilla, blå samt brun/beige. Derefter væves et tæppe med tre skytter. Når der ikke er mere på spolen i skytten, skiftes den ud med en ny farve og der skabes et spændende farveskift og område. For at give Harvest-tæpperne en tydelig signatur, skabes også en unik afslutning med en kantlinje, hvor tæppets farveskift går igen og blandes.

– Bæredygtigheden er central i både den kreative designproces og i produktionen. Med denne bevidsthed og det moderne koncept kan vi vise hvordan vi arbejder med bæredygtigt design og bæredygtig produktion. Vores vision er at blive hundrede procent bæredygtige, og Harvest er et vigtigt skridt for at nå dertil, siger Lena Jiseborn, designchef i Kasthalls designstudio.

 

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen