Byretten i Alingsås

Zink løber også som en rød tråd i indretningen, blandt andet ved at præge fronterne af træ på møblerne i salene.
For det gedigne håndværk og bygningens måde at vække følelser på modtog Tengbom i 2016 årets Plåtpris, en branchepris som uddeles af PLÅT-seminariet.

Gammelt møder nyt i Byretten i Alingsås. Det røde murstenshus fra slutningen af 1800-tallet hår fået selskab af en moderne tilbygning, der er helt beklædt med zink.

Byretten i Alingsås blev udvidet med en murstensfløj i midten af 1900-tallet, og et halvt århundrede senere var det tid til at bygge ud igen. Den oprindelige tanke var endnu en gang at bygge i mursten, men Tengbom, der tegnede såvel huset som indretningen, havde en anden idé. En tilbygning helt beklædt med zink blev det iøjnefaldende resultat.

Kontrast mellem nu og da

Udformningen af det nye hus, med både skrå og flade tage, er inspireret af byrettens sadeltag og de skrå tagrygge på de omkringliggende villaer. Zinkpladerne var først tiltænkt at blive anvendt som et robust tagmateriale, men for at skabe en spændende kontrast til murstenshuset valgte Tengbom at lade pladerne løbe ned fra taget og omslutte tilbygningens vægge.

– Et unikt projekt som har resulteret i et spændende møde mellem gammelt og nyt, siger Marie Lindahl, projektleder hos Input interior, som har leveret al indretning til både tilbygningen og den eksisterende byret som blev renoveret lige efter at de nye sale stod klar.

– Arbejdet foregik i forskellige etaper, hvor man skiftede mellem at anvende de gamle lokaler, de nye sale, og endda barakker, afhængigt af hvor i byggefasen man befandt sig. Et projekt, hvor vi virkelig fik lov til at vise vores evner til at koordinere og planlægge, eftersom byrettens normale forretninger ikke holdt pause.

Det rette miljø for en retssal

En domstol præges ofte af øjeblikkets alvor, hvor der træffes følsomme eller livsafgørende beslutninger. Ønsket fra byretten i Alingsås var derfor et værdigt og smukt miljø, som indgyder tillid hos de besøgende, hvilket Tengbom holdt fast i, da man udformede indretningen. De nye sale har en generøs loftshøjde lige som i den store sal i den originale bygning. Store vinduer slipper dagslyset ind og bidrager til rum i lokalerne. Vægge og gulv er i lyst træ, med fast indretning i samme stil. At investere i bæredygtig indretning har også været helt centralt for byretten i Alingsås.

– Der findes generelle miljøkrav som svenske domstole skal forholde sig til, og der har vi hos Input interior bistået med hvilke møbler der lever op til kravene. Byretten i Alingsås har virkelig satset på en bæredygtig indretning og det kan mærkes, afslutter Marie Lindahl.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

    Tak for din henvendelse

    Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

    Til formularen
    Ups

    Der opstod en fejl, prøv igen.

    Til formularen