Ica

Det aktivitetsbaserede kontor er designet så det indbyder til samarbejde og spontane møder.
Lette materialer kombineret med farverige nuancer er inspireret af ICA´s butikker.

Aktivitetsbaseret, moderne og miljøtænkning til mindste detalje karakteriserer ICA Gruppens nye hovedkontor i Arenastaden, Solna.

Modsat Mall of Scandinavia rejser den syv etagers høje bygning sig, hvor ICAs nye miljøcertificerede hovedkontor ligger. I et forsøg på at effektivisere samarbejdet indenfor og mellem ICA Gruppens virksomheder og funktioner, er medarbejderne nu samlet fra fire forskellige kontorer omkring Stockholmsregionen til et.

Den nye bygning er designet af Fojab og Reflex Arkitekter og består af tre separate bygninger, smukt sammenkoblet af tre glasoverdækkede atrier beklædt med paneler i hvid og finér.

Indretningen er designet af TEA Arkitekter, mens Input interior har været ansvarlig for indkøb, levering og montage. Miljøet indenfor er designet med nøgleordene robust og ærlig i tankerne og er karakteriseret ved lette nordiske materialer, kombineret med overdimensionerede og farverige indretningsdetaljer inspireret af ICA´s egne butikker.

ICA-butikkerne beskæftiger sig som bekendt meget med mad, hvilket givetvis har haft stor indflydelse på det nye kontor. Større dele af indgangsarealet består af forskellige typer køkkener. Udover tilberedning af frokost uddannes her personale og i specielle sensoriske rum testes og bedømmes smag- og duftoplevelser af forskellige fødevarer.

På første sal dominerer mødelokalerne, mens resten af kontoret følger en aktivitetsbaseret indretning, hvor medarbejderne selv vælger hvilken plads som passer bedst til det job der skal udføres. Udover møderum er der stillerum, semi stillerum og åbne arealer, der indbyder til interaktion. Der er også gjort plads til otte motionsarbejdspladser, hvor medarbejderne kan cykle eller gå på motionsbånd, samtidig med de arbejder ved skrivebordet, samt et fuld udstyret fitnessrum. Tanken bag udformningen af fællesarealer som kantiner og lounges har været at designe disse, så kontorets medarbejdere får øjenkontakt med hinanden i så stort omfang som mulig. Dette er gjort for at optimere interaktion og stimulere spontane møder.

Naturen har også fået en fremtrædende rolle i huset, med flere frodige tagterrasser, et orangeri og et drivhus, der kan bruges som møderum hele året rundt. Bæredygtighed skinner igennem på materialevalget, selv lejekontrakten er underskrevet med miljøets fremtid i tanke.

– Vi ønskede at skabe et unikt ICA-hus med en stærk identitet. Visionen er stærk omkring ”den lærende virksomhed” og vidensdelingen mellem mennesker. Vi ser det som et vigtigt mødested for ICA at leve og arbejde i, med mulighed for variation i en foranderlig tid, beretter Thomas Eriksson på TEA arkitekter.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

    Tak for din henvendelse

    Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

    Til formularen
    Ups

    Der opstod en fejl, prøv igen.

    Til formularen