SEB Helsinki

Trappeopgangen er et link mellem etageplanene og forstærker følelsen af fællesskab og samhørighed.
Mødelokalerne har et åbent klima som inviterer til dialog.

I centrum af Helsinki, omgivet af pragtfulde bygninger og grønne alléer i Esplanadparken, ligger SEB's hovedkontor. Indretningen afspejler en serviceorienteret virksomhed med et stærkt sammenhold.

SEB’s moderne lokaler er udformet fleksibelt for at understøtte virksomheden, i dag og i fremtiden. Her opmuntres samarbejde på tværs af grænser mellem de forskellige enheder, hvilket bidrager til at skabe gunstige forudsætninger for mødet mellem mennesker. Møder mellem såvel bankens kunder som mellem de 350 medarbejdere.

Tema om samhørighed

Konceptet er inspireret af den skandinaviske by, som formidler et fleksibelt, sammensvejset samfund med en stærk følelse af samhørighed. De hyggelige billeder bygger på SEB’s værdier om åbenhed, kvalitet og et serviceorienteret arbejde, hvor de ansatte stræber mod fælles oprettede mål.

– Temaet går ud på at tænke i både funktionelle og visuelle løsninger i hele bygningen, siger Leea Åberg hos Gullstén-Inkinen arkitekter, som har udarbejdet indretningen på vegne af SEB og i samarbejde med Input interior, og fortsætter:

– Der findes for eksempel små arbejds- og telefonbokse, også kaldet pods, som skaber uforstyrrede rum midt i det åbne arbejdsområde. Disse pods opdeler desuden de store kontorlandskaber i mindre områder, som således adskilles tydeligt ved hjælp af forskellige lydabsorberende materialer og farvekoder. De opdelte arbejdsområder kan sammenlignes med de strukturerede kornmarker, der opstår omkring kernen af et bysamfund.

Lodret overblik

Det nok allervigtigste element i SEB’s lokaler udgøres af en imponerende trappe. Den kan sammenlignes med en lodret gade, der binder bygningen etager sammen med hinanden og muliggør en smidig udnyttelse af lokalerne.

Fra trappen har man overblik over husets faciliteter og funktioner. På første etage bydes kunder og besøgende velkomne af en let tilgængelig reception og en komfortabel lounge. Her finder man også rummelige mødelokaler og et multifunktionelt konferencelokale med plads til over 100 personer. På anden etage ligger en hyggelig café, som byder på en stund til at koble af, og på tredje etage findes restauranten, der funger både som arbejds- og mødelokale og frokoststue. Øverst oppe mellem fjerde og femte etage breder arbejdspladserne sig ud med forskellige farvetemaer.

– Vi synes at kontoret reflekterer SEB’s ansatte, som arbejder sammen med kunder og sammen hen mod fælles mål, både i gode og udfordrende tider, på en god måde, afslutter Leea Åberg.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

    Tak for din henvendelse

    Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

    Til formularen
    Ups

    Der opstod en fejl, prøv igen.

    Til formularen