Segerstedthuset

Et hus i parken. Sådan beskrives konceptet for Segerstedthuset i den botaniske have i Uppsala. Her synes det ydre planteliv og facadens geometriske former at være i symbiose med indretningen.

I den botaniske have i Uppsala har Segerstedthusets kantede korpus lagt grundlaget for det moderne formsprog som følger med den besøgende ind gennem indgangsdørene. Her er mere end 600 personer fra ledelsen og den administrative afdeling på Uppsala Universitet samlet under et og samme tag. Tidligere sad de på ni forskellige steder rundt omkring i byen.

– Huset og indretningen samarbejder. Det moderne formsprog fra facaden følger med indenfor og skaber en helhed mellem det indre og det ydre, siger Kristin Östberg fra Indicum, som har udarbejdet Segerstedthusets indretning på vegne af Uppsala Universitet og i samarbejde med Input interior.

Geometriske og naturlige udtryk

Kernen i huset består af en åben, lys atriumgård og en smuk trappe i eg, der binder etageplanene sammen. Her er der liv og bevægelse. Synlige gangstier fører til sociale funktioner såsom lounges, mødelokaler og kaffestationer. Arbejdspladserne som kræver en mere fredelig beliggenhed, er placeret længere ude i huset fløje.

Det skulpturelle og grafiske formsprog fra facadens karakter er samlet op i møblerne og synes blandt andet i form af fotoprint og krydsfinér på mødebordene.

– Det er et trekantet hus og mange af rummene har spidse vinkler. Vi har valgt at fortolke det og tage konceptet et skridt videre med geometriske former på såvel møbler som tekstiler. Samtidig ved vi at det er svært at orientere sig, når vinklerne ikke er kvadratiske, som vi er vant til. Derfor har vi arbejdet meget med farvekodning i accentfarver på de forskellige etageplan, forklarer Kristin Östberg.

Grønne nuancer fungerer som basis i projektet, og tilknytter til den botaniske have og park-konceptet. Derfor er de resterende grundfarver, rød, blå og gul hentet op på såvel møbler og gulve, som f.eks. i arbejdslounges og mødelokaler. Også materialerne flirter med natur og udeliv. Stengulve og uldtæpper giver en skøn fornemmelse og egetræ er fremhævet for at skabe et tidløst udtryk. Den klassiske træsort giver en vis tyngde som matcher Uppsala Universitets profil. Store plantevægge fuldender park-konceptet og bidrager samtidig til en god indendørs atmosfære.

Fremtidssikret

Universitetets ledelse har ladet Segerstedthuset indeholde alle typer af arbejdspladser. Her findes både separate arbejdsrum, kontorlandskaber og afdelinger som arbejder aktivitetsbaseret. Husets planløsning giver desuden mulighed for at omstille sig helt til et aktivitetsbaseret miljø.

– Vil man arbejde aktivitetsbaseret i fremtiden, kan man stille om uden at skulle bygge om. Arbejdslokalerne kan for eksempel fungere lige så godt som mødelokaler og alle fællesområderne såsom garderober, personlig opbevaring og café er allerede på plads. Det er ganske enkelt fremtidssikret, afslutter Kristin Östberg.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

    Tak for din henvendelse

    Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

    Til formularen
    Ups

    Der opstod en fejl, prøv igen.

    Til formularen