Helio GT30 Coworking

Fra klassisk bankvirksomhed til moderne coworking. Ved at fremhæve og bevare originale detaljer er bygningens sjæl raffineret, samtidig med at en afslappet og professionel stemning har taget over.

– Vi ville skabe et kontorhus, der fungerer på alle tider af dagen. Et sted hvor du kan spise en god frokost med en kollega, træne i fitnesscentret, arbejde uforstyrret eller kreativt, indspille din podcast eller arrangere et stort event, siger Eric Spongberg, produktchef hos Helio.

Formelt til fleksibelt

Bygningen på Grev Turegatan 30 blev opført i 1971 til Jordbrukets Bank og har derefter tjent banken i omkring 30 år. Noget der har sat sit præg på lokalerne. Da Koncept Stockholm fik til opgave af Helio at omdanne bygningen til et professionelt, men åbent og afslappet coworking-koncept, lå udfordringen i at bringe de formelle lokaler ind i den fleksible måde at arbejde på, som man benytter sig af i 2020-erne. Resultatet – åbne arbejdsområder og spektakulære mødelokaler til 2 – 700 personer, med alt fra eventlokaler til podcast-rum.

– Lokalerne var repræsentative, men ikke særligt indbydende. Vores koncept handlede om at tilpasse bygningens struktur til den nye funktion, en åben og indbydende virksomhed. Vi ville skabe en indbydende, hotelinspireret entré med meget belysning indefra og glaspartier udad, siger Corina Bermúdez Casas, som sammen med teamet hos Koncept Stockholm havde ansvaret for udformningen af interiøret i projektet.

At forstærke naturlige træk

Udgangspunktet var at arbejde med store penselstrøg og udnytte lokalernes eksisterende kvaliteter. Originale detaljer som stengulvet af gotlandsk Hoburg-kalksten er restaureret og raffineret med kalksten og trædetaljer i Oregon Pine.

Konferencelokalet er udformet under hensyn til bygningens grundforudsætninger, og i stedet for at modarbejde disse har man valgt af arbejde ifølge bygningens præmisser. Mødelokalernes forskellige tilgang til naturligt dagslys er et eksempel på dette, hvor de mørkere rum under grundniveau er malet i mørke farver for at skabe en intim fornemmelse á la Chambre Séparée.

– I et ikonisk hus, med materialer såsom marmor, granit og paneler i Oregon Pine, var det en selvfølge for os at fokusere på at bevare og raffinere, forklarer Corina Bermúdez Casas.

International fornemmelse

Det var Helios ambition at skabe en coworking-arena til både unge og veletablerede virksomheder. Et sted hvor mennesker fra forskellige brancher kunne mødes, netværke og skabe forretningsværdi. For at lykkes med designet tog Koncept Stockholm under arbejdet udgangspunkt i de tre nøgleord community, atelier og internationalt.

– Det er et sted til mødet mellem mennesker og forskellige personligheder med et kreativt fokus, hvor vi blandt andet har hentet inspiration fra modeverdenen. Den internationale fornemmelse har også været vigtig, da den siger meget om den professionalisme, der findes i huset, forklarer Corina Bermúdez Casas.

Coworking har oplevet en stigende popularitet inden for de seneste år. En af anledningerne er det hele tiden større behov for fleksible løsninger og tilgængelighed.

– Det skal være nemt at vælge den rigtige plads til opgaven. Hos Helio på GT30 findes der store arbejdsområder med en indretning, der støtter kreative samarbejder, såvel som muligheden for private møder og koncentreret arbejde på afskærmede pladser, siger Conny Nilsson, sælger og projektleder hos Input interior, som har leveret indretningen til projektet.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen