Vattenfall Stockholm

Den åbne atriumgård skaber rum og giver et overblik over de forskellige etageplan.

På en attraktiv beliggenhed med direkte tilknytning til både Friends Arena og Mall of Scandinavia i Solna ligger Vattenfalls energieffektive og smarte hovedkontor.

Nøgleordene for projektet var effektivitet, åbenhed og ansvarlighed. Målet var at gøre Vattenfall til en attraktiv arbejdsgiver samt at være nummer et for miljøet. Resultatet blev en af Sveriges mest energieffektive kontorbygninger. Ved at udnytte varme og el fra sol- og vindkraft har bygningen en længere energianvendelse en det som kræves af EU-energiklassificeringen Green Building. Kontoret består af fire sammenkædede huse, der er mellem otte of fjorten etager høje. Atriumgården binder de fire husenheder sammen og har frirum helt op til ottende etage. Hver enkelt del er tildelt et af elementerne – jord, vand, ild og vind, og gør det lettere at orientere sig i den store bygning.

Archus arkitekter har tegnet bygningen og Tengbom står bag interiøret. Input interior har sørget for at indretningens budget, miljø- og kvalitetskrav blev garanteret og samordnet til de 43.000 kvadratmeter store kontorer.

Kompetence hen over generationer

Her samles virksomhedens omkring 2.000 ansatte i Stockholmsområdet, der hidtil har arbejdet på tre forskellige kontorer. En tydelig campus-fornemmelse gennemsyrer hele bygningen og naturlige mødesteder indbyder til spontane samtaler, kreative møder og udveksling af erfaringer.

– Hos Vattenfall står vi over for et generationsskifte, og det har derfor været vigtigt at arkitekturen skaber mødesteder til kommunikation mellem medarbejdere for at gøre det muligt at overføre kompetencer mellem generationerne. Desuden virker de spontane møder udviklende for virksomheden, og gør at nye ideer udklækkes. Vi havde høje forventninger, da vi flyttede hertil. Og hidtil er de overgået. Vi har fået en helt ny måde at arbejde på og omgås, fortæller Olle Larsten, projektleder hos Vattenfall.

Med plads til alle

Alle medarbejdere har deres egen plads i et åbent kontorlandskab og derudover findes der 300 mindre rum til separat og uforstyrret arbejde samt en masse åbne mødesteder til kreativt arbejde og spontane møder.

For at muliggøre dette har en ukonventionel planløsning taget form, hvor de traditionelle arbejdspladser blev flyttet ind mod midten, mens der er plads til møder ved vinduerne. Gennem dette miks af funktioner skabes et dynamisk arbejdsmiljø som skal føre til øget trivsel, produktivitet og rentabilitet.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

    Tak for din henvendelse

    Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

    Til formularen
    Ups

    Der opstod en fejl, prøv igen.

    Til formularen