Valimo Park

Hvordan kan et og samme kontormiljø få flere virksomheder, alle med forskellige profiler og værdier, til at føle sig repræsenterede og velkomne? Spørgsmålet blev relevant, da Fyra Arkitektbyrå fik til opgave af forsikringsselskabet Varma i Helsinki, at opdatere og udvikle et kontorhotel fra 90'erne.

Hele bygningen var stærkt påvirket af de mange succesrige teknologivirksomheder, der flyttede til nabolaget i 90’erne. Varma havde tidligere én lejer, som nu har strømlinet driften og reduceret pladsen med 50 procent.

Huset åndede af tech og 90’erne. Hårde materialer og kolde farveskemaer dominerede med sort, grå og rød. For at nye lejere og besøgende i andre brancher kunne føle sig hjemme, måtte lokalerne tilpasses, siger Niina Sihto, indretningsarkitekt og grundlægger af Fyra Arkitektbyrå.

De arbejdede på at finde en ny personlighed i bygningen og designede navnet og temaet på Valimo Park. I modsætning til tidligere er der nu skabt en parkfølelse med naturmaterialer og farvevalg, såsom eg, grønne nuancer og terracotta.

Lobbyen har flere forskellige funktioner med reception, restaurant, garderobe, konference- og mødelokaler og separate lokaler til forretningsfrokoster. Vi har stræbt efter et ensartet og nyt look, der fuldstændigt passer til enhver virksomhed, men uden at føle sig upersonlig. Restauranten, som er åben for alle, er indrettet til at skabe variation i siddepladserne og med til at bryde det åbne rum. Her kan du både spise og arbejde et stykke tid, siger Niina Sihto.

Et andet spændende træk øverst i bygningen på syvende etage er de tre saunaer og de moderne designede aktivitetsområder for øget trivsel på arbejdspladsen. Samtidig minder disse om bygningens oprindelse fra 1990’erne, hvor saunaen blev en vigtig detalje på kontorer i hele Finland.

Temaet i bygningen er behageligt, og det er let at se, hvordan virksomheder fra flere forskellige brancher skal arbejde og trives her. På eget kontor kan alle lejere frit vælge, hvordan det skal se ud. Men i fællesarealer som lobby, restaurant, konference- og mødelokaler og korridorområder har vi leveret møbler fra flere forskellige producenter som Artek, Muuto og Vitra. En håndplukket blanding, der holder høj kvalitet og føles tidløs. Dette vil fungere i mange år fremover, siger Rikka-Maria Slotte, projektleder og sælger hos Input Interiors i Helsinki.

Lad os kontakte dig

Giv os dine oplysninger, så vender vi tilbage

Tak for din henvendelse

Vi vender tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Til formularen
Ups

Der opstod en fejl, prøv igen.

Til formularen